Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Návrat Bridget Jones: Bude už psát jen statusy?

7. února 2013 | 14:30

Fanoušci jásají a filmoví producenti si mnout ruce. Už je totiž jisté, že po 17 letech od vydání Deníku Bridget Jonesové se dočkáme třetího pokračování. Nebude v něm prý chybět Twitter ani online seznamky.

Je to snad jediná Londýňanka, která je slavnější než královna Alžběta. Její absurdní historky, každodenní trapasy, věčný boj s váhou i trápení s muži si zamilovaly miliony čtenářů. Nejen single ženy po třicítce...

Oplácaná Bridget se stala jednou z kultovních literárních postav 90. let. K úspěchu knih Deník Bridget Jonesové (1996) a Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (1999) přispěla i filmová zpracování s Renée Zellweger v hlavní roli.

Herečka prý tentokrát nebude muset držet "dietu" složenou ze sýrové pizzy a koblih, díky které už dvakrát získala tvary potřebné pro ztvárnění průšvihářky Bridget. S filmovou adaptací se ale počítá.

Těšíte se na nové příhody Bridget Jones?
96,9%
3,1%
Děkujeme za Váš hlas!
654 hlasů
21 hlasů

Padesátnice na Twitteru

Ale zpět ke knize. Zatím víme, že vyjde na podzim a bude se odehrávat v současnosti. Bridget, která se údajně stala i maminkou, bude už 55 - tedy o rok více než její stvořitelce Helen Fielding.

Šťávu ale rozhodně neztratí. Autorka prozradila, že v knížce bude všechno, co přineslo 21. století - včetně internetového seznamování a sociálních sítí. Objevily se i dohady, že místo deníku bude Bridget psát statusy na Twitteru!

A co její lásky? Vrátí se na scénu Mark Darcy i Daniel Cleaver? "Někdo se vrátí a někdo se vypaří," mlží Helen Fielding. "Hlavní je, že Bridget bude pořád stejná."

Autor: mab
Video se připravuje ...