Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Největší módní hit: Kabelka od samotného da Vinciho!

21. ledna 2012 | 08:47

Leonardo da Vinci se půl tisíciletí po smrti dočkal realizace svého návrhu luxusní kabelky. Dostala název La Pretiosa di Leonardo a je ji vyrobeno pouze 99 kusů. Cena bude zřejmě závratná.

Malíř, vědec a vynálezce Leonardo da Vinci využil svou genialitu v umění, vědě a dokonce i v módě.

Už v roce 1978 objevil jeden z největších odborníků na Leonarda da Vinciho Carlo Pedretti mezi náčrty významného umělce výkres z roku 1497, na kterém byla krásně zdobená kabelka. Tehdy však nevzbudila žádnou pozornost.

Nápadu se však nyní chopila luxusní italská značka Gherardini a kabelka podle návrhu da Vinciho konečně spatřila světlo světa. Je to více jak pět set let po mistrově smrti.

Jmenuje se "Vzácná"

Módní skvost dostal jméno La Pretiosa di Leonardo, zkráceně se jí ale říká jen Pretiosa, což znamená vzácná. A vzácná opravdu je, protože bylo vyrobeno pouze 99 kusů. Slavnostně ji představila italská sexy herečka Maria Grazia Cucinotta.

Náčrtek pocházející z roku 1497 byl objeven v roce 1978 mezi desítkami tisíc Da Vinciho kreseb, upadnul však v zapomnění.
Autor: internet
Každá kabelka Pretiosa je originál, ručně vyrobený z telecí kůže. "Ztělesněním da Vinciho provokativní myšlenky vznikla velmi elegantní kabelka. Harmonicky spojuje krásu a eleganci s moderní technikou a funkčností, "řekl Lorenzo Braccialini, marketingový ředitel společnosti Gherardini.

Prodej vzácné kabelky, na kterou si již brousí zuby mnoho sběratelů i snobů, začne letos v březnu. Cena zatím nebyla stanovena, ovšem vzhledem k výjimečnost tohoto kousku je pravděpodobné, že se bude pohybovat ve sta tisících korun.

Autor: lesk.sk, Kbak
Video se připravuje ...