Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

České ženy pijí jako duhy, alkoholiček přibývá

Alkohol už není doménou pouze mužů
18. prosince 2010 | 12:32

České ženy nemají českým mužům co vyčítat. Aspoň ne v oblasti nadměrné konzumace alkoholu. Pije jich totiž čím dál tím víc. Podle studie Ladislava Csémiho z Psychiatrického centra v Praze v České republice chlastá přes míru každá patnáctá žena. Celkem je tak v republice na 200 tisíc alkoholiček. A to už je slušná armáda Amazonek.

Podle studie Ladislava Csémiho z Psychiatrického centra v Praze je v České republice 200 tisíc alkoholiček. Jen zlomek z nich se léčí. Čtyřicet tisíc z těchto žen přitom podle psychoterapeutky Moniky Plocové začalo pít na rodičovské dovolené. Informaci přineslo sobotní vydání Mladé fronty Dnes.

Zákeřná mateřská

Podle informací odborníka, řada žen na mateřské dovolené propadá pocitu zbytečnosti. „Připadala jsem si naprosto neužitečná, degradovaná na mlékomat a plenkostroj,“ uvedla v rozhovoru Ivana.

Důvodem, proč se zvyšuje počet matek alkoholiček je podle odborníků i skutečnost, že ženy se matkami stávají, čím dál později. V tu dobu už jsou zvyklé mít kariéru, zážitky z cest a spoustu zájmů na něž mají peníze. A po příchodu dítěte se mnohým z nich zdá, že jsou uzavřeny mezi čtyři stěny.

Autor: ap
Video se připravuje ...