Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak doopravdy chutnal dort pejska a kočičky? Výsledek vás překvapí!

Video se připravuje ...
Reflex upekl dort pejska a kočičky přesně podle receptu Karla Čapka
VIDEO: Martin Bartkovský
4. ledna 2018 | 06:00

Určitě všichni moc dobře znáte pohádku Josefa Čapka O pejskovi a kočičce, kteří spolu vařili dort. Napadlo vás někdy, jak asi mohl doopravdy chutnat? Reflex se rozhodl jeden z nejznámějších českých receptů vyzkoušet a výsledek byl šokující! Podívejte se na video!

Oddělení nepodložených klišé časopisu Reflex bouchlo pěstí do stolu. Opravdu si každý jeliman smí brát do huby recept, který zná každé malé dítě, ale podle něhož se – nevídáno – dodnes nikdo nepokusil uvařit? Fakt se spokojíme s jediným důkazem nepoživatelnosti dortu, totiž se „zlým psem“, který měl po požití čtrnáct dní bolení břicha? Připustil si někdy někdo možnost, že se ten čokl prostě přežral, protože mu chutnalo?

Možná ano, možná ne. To nejmenší, co jsme mohli udělat, bylo provést rekonstrukci. Pouze nepředpojatý pokus čerpající z textu na stránkách 90 až 92 knihy Povídání o pejskovi a kočičce s podtitulem Jak spolu hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech a – přirozeně – následná ochutnávka mohly vnést do celého případu světlo.

Další zajímavá videa najdete na stránkách Reflex.cz >>>

Autor: Milan Tesař, Martin Bartkovský, Reflex.cz
Video se připravuje ...