Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tess Holliday: Modelka, která budí emoce! Tlustá nebo jen plus size?

Video se připravuje ...
Plus size modelka Tess Hollidayová.
VIDEO: Facebook
17. října 2017 | 06:00

Již od dětství trápila Tess nadváha. Ve škole v rodném Mississippi se jí smáli, smích poté přerostl v šikanu. Střední školu ani nedodělala a stále snila o tom, že se z ní jednou stane modelka. A její sen se nakonec splnil – dnes je z ní sebevědomá a známá plus size modelka.

Příběh Tess Holliday z amerického státu Mississippi je o to zajímavější, že si jí modelingová firma všimla díky velkému počtu sledujících na sociální síti Instagram. Dívka tam měla přes 600 tisíc sledujících, což už pro firmu bylo atraktivní.

K příspěvkům a svým fotografiím navíc Tess přikládala motivační příspěvky, které měly povzbudit ženy, které nenaplňují „modelkovské“ míry. Díky těmto motivačním příspěvkům se nakonec Tess její sen splnil a dnes se její snímky objevují i na stránkách známých časopisů. Asi nejvýznamnější počin, díky němuž začala být Holliday ještě více vidět, bylo focení pro prestižní magazín Vogue.

Holliday však vzbuzuje také kontroverze – ne snad proto, jak vypadá, nýbrž proto, že vlastně propaguje opačný extrém vychrtlých a podvyživených modelek. Se 118 kilogramy a 165 centimetry se její tělesná konstituce dá považovat za morbidně obézní. Nahlédněte do fotogalerie a posuďte sami:

Další zajímavé fotografie najdete ZDE na webu Reflex.cz >>>

Autor: Tereza Stonišová, Reflex.cz
Video se připravuje ...