Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mladá a nahá Marilyn Monroe: Podívejte se na zapomenuté snímky herecké ikony!

Video se připravuje ...
Marilyn Monroe na vzácných záběrech ze začátku kariéry
VIDEO: Facebook.com
6. července 2020 | 06:00

Slavná Marilyn Monroe se snažila prorazit hlavně ve filmu, ale na nájem a jídlo si občas vydělávala také jako modelka, a to třeba za pouhých deset dolarů na hodinu. Prohlédněte si zapomenuté snímky slavné Marilyn, které pořídil Earl Moran. 

Většinou se má za to, že první nahé fotografie Marilyn Monroe pořídil v roce 1953 fotograf Playboye Tom Kelley. Jenže následující obrázky vznikly ještě dávno předtím. V době, kdy mladá Norma Jeane Dougherty používala místo Marilyn jméno Mona. Tedy alespoň v případě odhalených snímků, které sloužily jako inspirace slavnému pin-up umělci Earlu Moranovi.

Ten si v roce 1946 po přesunu do Hollywoodu vyžádal „Monu“ u umělecké agentury a s 19letou modelkou se následující čtyři roky přátelil. Během té doby Moran nakreslil mnoho pin-up obrázků, které budoucí hvězda přímo inspirovala. A zatímco ona brala 10 dolarů za hodinu, Moranova díla se prodávala po milionech a proslulému umělci vydělala obrovské jmění.

Na mnoha obrázcích byste ale Marilyn nepoznali. Běžnou praxí tehdejších pin-up umělců totiž bylo kombinovat části těla hned několika modelek najednou. Dnes jsou ale samozřejmě nejvíce ceněna ta Moranova díla, která Normu Jeane zobrazují nejvěrněji. Originální pastel jednoho takového se v roce 2011 prodal za 83 650 dolarů.

Marilyn Monroe na vzácných záběrech ze začátku kariéry:

Video se připravuje ...
Marilyn Monroe na vzácných záběrech ze začátku kariéry • VIDEO: Facebook.com

Další zajímavé fotogalerie naleznete na webu Reflex.cz >>>

Autor: red, Martin Mrázek - Reflex.cz