Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tyto nestvůry opravdu existují! Vypadají jako ze sci-fi filmů, žijí na Zemi

23. srpna 2017 | 06:00

Vypadají jako dobře propracované nestvůry ze sci-fi filmů. U některých lze jen těžko uvěřit, že by mohly být skutečné. Ony však opravdu existují! Všechna tato podivná stvoření žijí v hlubinách oceánů a vědec Roman Fedortsov je záměrně vyhledává. 

Když vědec objekty svého zájmu vystavil na internet, velká část návštěvníků nechtěla uvěřit, že jde o živé tvory, a nikoliv jen o filmové nestvůry. Roman Fedortsov z Murmansku v Rusku má vášeň pro tyto zvláštní tvory z hlubin oceánu předpoklady. Jeho otec i jeho dědeček byli rybáři. 

Fedortsov pracuje v oboru zpracování ryb, a tak má k rybolovu i k moři přímý přístup. Na svých výzkumných cestách obeplul Zemi, zkoumal vody Afriky i Atlantiku. „Nepředstavujte si ale, že když vytáhneme z moře sítě, máme je plné takových bizarních ryb. Není to pravda. Najít takováto stvoření je velmi vzácné,“ vysvětluje vědec. 

A jak je se svými „úlovky“ spokojen? „Myslím, že všechny ryby jsou něčím krásné. Nelze o žádné říci, že je ošklivá či že je to nějaké monstrum,“ dodává. Nebezpečné ryby podle jeho slov žijí zpravidla v hlubinách jižních moří a v Atlantickém oceánu. V severních mořích se nevyskytují.

Autor: red
Video se připravuje ...