Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dokonalé, designově povedené a ještě si na nich pochutnáte. O čem je řeč?

13. srpna 2017 | 06:00

Řeč je o nových botách v designu Adidas, Nike a Vans, které nejsou vyrobeny z látky či kůže, ale z japonského tradičního jídla – sushi. Jejich autorem je japonský šéfkuchař Yujia Hu, majitel sushi restaurace Sakana v italském Miláně. 

Každý kousek obuvi byl pečlivě stvořen z tradičních sushi ingrediencí, jako je ryba, rýže a mořské řasy. „Vždycky jsem býval velkým fanouškem americké basketbalové ligy NBA,“ říká šéfkuchař Yujia Hu. Nejprve začal svou lásku k basketbalu a slavným basketbalovým hráčům zpodobňovat v rýžových kuličkách, také tradičního japonského jídla, kterému se říká onigri. 

„Vytvořil jsem onigri inspirované mým oblíbeným hráčem Michaelem Jordanem a pak jsem přešel i k vytvoření trendové tenisky,“ říká šéfkuchař.  „Příprava onigri mi obvykle zabere asi 20 až 30 minut, záleží na množství detailů. Své dílo jsem začal vystavovat na Instargramu jako #theonigiriart nejprve z legrace, ale pak jsem se do toho opravdu zabral, až jsem tomu zcela propadl,“ dodává šéfkuchař.

„Kromě toho jsou mou velkou vášní televizní seriály a filmy, takže mé další výtvory byly filmové ikony a herci,“ popisuje své záliby Yujia Hu. Šéfkuchař zmiňuje i svou přítelkyni, módní stylistku Christine Lat, která ho v mnohém inspirovala. Třeba právě v přípravě sushi kolekce představené na nedávném týdnu módy v Miláně.

 

Autor: red
Video se připravuje ...