Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chce se zúčastnit soutěže krásy. Problém je, že se narodila v mužském těle!

21. srpna 2017 | 06:00

Nádherná dívka Dayana Valenzuela se chce zúčastnit populární soutěže krásy Miss Peru. Zatím ale čeká na důležité potvrzení. Dayana se totiž narodila jako chlapec. Přesto bylo jejím tajným snem účastnit se této soutěže. Dnes už je od splnění svého přání jen krůček. Pořadatelé však požadují oficiální lékařské vyjádření, že je Dayana opravdu ženou.

Pokud by mohla soutěže Miss Peru skutečně zúčastnit, vstoupila by do dějin. Žádná transgenderová žena v ní dosud nikdy neúčinkovala. Dayana se již jednou přihlásila do soutěže Miss Lima, ale organizátoři její účast zamítli. „Ano, narodila jsme se jako muž, ale vždycky jsem se cítila jako žena. A nyní jsem už i legální ženou,“ prohlašuje.

Když byla malá, nejraději si podle svých slov hrála s panenkami. „Tatínek mi rozuměl. Jedno ho dne se mě zeptal, jestli se neděje něco neobvyklého. Řekla jsem mu, že mě více baví holčičí věci,“ popisuje své dětství v těle chlapce. „Táta mi řekl, že v něm mám oporu,“ dodává. V roce 2016 Dayana podstoupila dva náročné operační zákroky a s nimi spojenou léčbu. „A dnes vypadám, tak, jak vypadám.“

Dayana, která je dnes vlasovou stylistkou, miluje soutěže krásy víc než kdokoliv jiný. „Čekám na přidělené identifikační karty. Ta mi ale nemůže překazit můj sen,“ vysvětluje. Ředitelka soutěže Miss Peru Jessica Newton doufá, že se podaří vyřídit formality před ukončením registrace do soutěže. „Chceme, aby si Dayana splnila svůj sen, nechceme ji využívat jako reklamu,“ dodává ředitelka.

 

Autor: red
Video se připravuje ...