Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Co se může stát s miniprasátkem? Tomu neuvěříte!

3. srpna 2017 | 06:00

Mladá dívka z města Shenzhen v severní Číně zatoužila mít jako domácího mazlíčka zakrslé prasátko. Nic jí nebránilo v tom, aby si jedno takové pořídila. Jaké bylo její překvapení, když "miniprasátko" bylo neustále při chuti a snědlo, na co přišlo. Až se jednoho dne z malého domácího mazlíčka stal pořádný vepř!

Když v šesti měsících vážilo "miniprasátko" 20 kilogramů, bylo jasné, že byla žena podvedena. Prodejce jí místo zakrslého prasátka prodal skutečného vepře. Jenže za tu dobu, co se žena o svého domácího mazlíčka starala, si ho natolik oblíbila, že už se ho nechtěla vzdát. A tak prasátko v domě zůstalo.

Vepřík byl stále při chuti, po celém bytě za ním zůstávaly kusy ovoce i zeleniny i dalšího jídla. V sedmi letech váží vepřík už 150 kilogramů a způsobil své majitelce nemalé komplikace. Dnes již dvacetiletá žena se kvůli němu musela šestkrát stěhovat! Pašík totiž v noci tak hlasitě chrápe, že budil sousedy, kteří si vždy po čase začali stěžovat.

Jako správný domácí mazlíček má vepřík svou postýlku, tedy velkou matraci, a musí být často sprchován, aby nezapáchal jako jeho vrstevníci. „Obvykle mívá tři koupele za týden, ale v létě, když je horko, je třeba ho sprchovat častěji,“ popisuje bratr majitelky vepříka, který o něj také pečuje. Naposledy se tato neobvyklá rodinka přestěhovala do nového bytu minulý týden. „Potřebovali jsme pomoc pěti lidí, abychom zvládli dopravit našeho domácího mazlíčka do nového bytu,“ dodává. Tak uvidíme, co na to řeknou sousedé.

 

Autor: red
Video se připravuje ...