Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zelené peklo: Čínská vesnice mizí v útrobách přírody

1. srpna 2017 | 06:00

Ohromující fotografie ukazují, jak se opuštěná čínská vesnice proměnila v zelenou vesnici duchů. Všechny domy i cesty jsou pokryty zelenými rostlinami. Matka příroda si zde vyhrála a ukázala, jak mocná čarodějka dokáže být. 

Ve smaragdové, ale trochu děsivé království se změnila jedna bývalá rybářská vesnice poté, co ji opustili její obyvatelé. Z bývalé rušné osady na ostrově Gouqi se lidé přestěhovali se na pevninu, kde je pro ně rybolov jednodušší a úlovky se snadněji dostanou k zákazníkům. A příroda popustila uzdu své fantazii. Město duchů a šedivé domy začaly postupně pohlcovat zelené rostliny. Zeleň pak přikryla celé domy i cesty.

Nynější stav opuštěných lidských obydlí je krásnou ukázkou toho, jak je příroda mocná, když ji opustí lidé se svými sekačkami, nůžkami na živý plot a dostane se do míst, kam by ji to majitelé domů nedovolili .

Vesnice duchů leží jen několik hodin jízdy od Hangzhou Bay a představuje skutečně silný kontrast k metropoli Šanghaj. Pulsující velkoměsto plné lidí je pro mnoho turistů ze Západu typický obrázek Číny. Ostrovy na řece Yangtze jsou přitom krásným místem pro gurmány a milovníky mořských živočichů.

 

Autor: red
Video se připravuje ...