Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Retro reklamy, které by dnes zakázali. Jsou plné sexismu, rasismu a drog!

27. ledna 2022 | 05:00

Reklamy propagující kouření, alkohol nebo sexismus, naznačující podřízenost žen nebo rasismus. Dnes jsou už tyto reklamy naštěstí zakázané. Není to ale tak dlouho, co byly součástí našeho každodenního života. Podívejte se na reklamy, které byly v minulosti hlavními taháky pro firmy a známé značky. 

Žena degradovaná pouze na sexuální objekt, drsný muž s cigaretou v koutku úst či bílé dítě naznačující černému dítěti, že by se mělo umýt. Takové obrázky byly v minulosti v reklamách vcelku běžné a nikdo se nad nimi nepozastavoval.

Video se připravuje ...
Slavné celebrity a jejich lásky ze střední, které vydržely dodnes • VIDEO: Videohub

V dnešní době, která však díkybohu směřuje k rovnosti všech osob nezávisle na jejich pohlaví, náboženském vyznání nebo barvě kůže, však nad těmito reklamami nelze než kroutit hlavou. Přestože jsou ve společnosti stále přítomny projevy rasismu nebo sexismu, tyto reklamy by si naštěstí ani neškrtly a majitelé firem a značek by museli platit tučné pokuty.

Podívejte se do fotogalerie na reklamy, které byly ještě v minulém století naprosto v pořádku a nad kterými dnes zůstává rozum stát:

Více zajímavých fotogalerií naleznete ZDE na webu Reflex.cz >>>

Autor: red
Video se připravuje ...