Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nechce se vám vstávat? 6 rad, jak zvládnout ráno lépe

  • Vadí vám ráno vstávat? Víme, jak si tuhle část dne zpříjemnit.
    8. dubna 2014 | 06:00

    Ranní vstávání dává nejednomu z nás dost zabrat a tak často hledáme způsoby, jak se ráno co nejrychleji probrat. Našli jsme pro vás šest triků, jak si chybějící energii dobít co nejrychleji.

  • Pusťte si hudbu


    život
    Autor: Shutterstock.com
    Studie z roku 2012 prokázaly, že v mírném hluku se výkon našeho mozku zvyšuje. Proto pokud se potřebujete ráno opravdu probrat, jakmile vám zazvoní budík, pusťte si nějakou svižnou hudbu. Příjemná hudba navíc vyvolává v těle tvorbu oxytocinu, hormonu bojujícího proti stresu, a odbourávajícího ranní špatnou náladu.
  • Vyčistěte si zuby


    Nepodceňujte péči o zuby a zbavte se zlozvyků, které je ničí.
    Autor: Shutterstock.com
    Budete to možná znít divně, ale díky svěží mentolové chuti zubní pasty se doslova okamžitě váš mozek probere k činnosti. Ideální tedy je, pokud se hned z postele vypotácíte do koupelny a provedete základní ranní hygienu. Z koupelny pak vyjdete jako čerstvý člověk.
  • Zacvičte si


    Kundalini jóga vás dostane do pohody.
    Autor: profimedia.cz
    Možná se vám nechce, ale když se přemůžete, uvidíte, že nic lepšího jste pro sebe udělat nemohli. Jakmile ráno vstanete, zacvičte si. Nemusíte kvůli tomu běžet do posilovny nebo do bazénu, i když plavání je ideálním ranním sportem, stačí si sestavit pár protahovacích cviků. Ať už si zacvičíte Pět tibeťanů, Pozdrav slunci nebo si vytvoříte vlastní sestavu, ranní pohyb vám krásně rozproudí krev, protáhne svaly a doslova vás nakopne.
  • Dejte si snídani


    Přiznejme si, ovesné otruby ani špaldové vločky samy bůhvíjak nechutnají. A tak vznikly müsli "nesmysly" jako opékané, přeslazené záležitosti, které sice sní každý, ale ke štíhlé linii nepomohou.
    Autor: profimedia.cz
    Ne nadarmo se říká, že ráno dělá den a snídaně, že je nejdůležitějším jídlem.  Abyste nastartovali nejen své tělo, ale i mysl a co nejdříve odstranili ranní laxnost, dejte si pořádnou snídani. Ideální jsou ovesné vločky s ovocem nebo celozrnné pečivo s arašídovým máslem. Ideální jsou složené cukry, které mají nízký glykemický index a tedy se pomalu vstřebávají do krve. Díky tomu vám nebude kolísat hladina krevního cukru a nebudete se hned tak zase cítit unaveni.
  • Cestou do práce vyluštěte křížovku


    křížovka
    Autor: Shutterstock.com
    Stejně jako ostatní svaly, i mozek potřebuje každé ráno protáhnout. Aby vaše mysl fungovala na jedničku po celý den, zkuste si ráno u snídaně nebo cestou do práce vyluštit alespoň malou křížovku. Budete tak skvěle připraveni na řešení i těch nejtěžších pracovních úkolů.
  • Obklopte se žlutou


    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Chcete se ráno snáze probrat? Pak se obklopte žlutou barvou. Dejte na stůl vázu se žlutými květy, pořiďte si barevné nádobí nebo si alespoň nalijte pomerančový džus. Žlutá barva dokáže snížit hormon melatonin, který může za vaši ospalou náladu, a tak si možná něco žlutého postavte i na pracovní stůl.

Klíčová slova:  koktejl, ráno, spánek, snídaně, hudba, zdraví
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...