Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tajemství odhaleno: šéfkuchař Emanuele Ridi se bujónů nebojí!

29. října 2013 | 09:28
Prezentace klienta |

Knorr Vám přináší unikátní možnost vylepšení jakéhokoliv pokrmu – rychle a snadno! K dispozici je kvarteto Bohatých Bujónů Knorr: Kuřecí, Hovězí, Zeleninový a na Guláš. Tyto bujóny vřele doporučuje i oblíbený italský šéfkuchař Emanuele Ridi.

Nejznámějšího českého Itala Emanuela Ridiho, rodáka ze slunné Elby, není snad ani třeba představovat. Českému divákovi je znám z pořadu o vaření S Italem v kuchyni, má vlastní restauraci i obchod s italskými potravinami. Kuchařinu má v genech, vařit se učil v restauraci, kterou vlastnili jeho prarodiče. Na jídle nejvíc miluje jednoduchost a vybírá si pouze kvalitní suroviny.

„Stolování je jedinečnou příležitostí setkat se s přáteli. Vaření má být radost, ne dřina. V jednoduchosti je krása – nekomplikujte si zbytečně život! Nešiďte recepty nahrazováním vývaru vodou, ale pokud nemáte čas na jeho přípravu, zvolte Knorr Bohatý bujón. Je to kvalitní alternativa. Vyzkoušejte mé recepty a přesvědčte se sami.“

Bohaté Bujóny Knorr se připravují z pečlivě vybraných surovin, které se vaří pomalu na mírném ohni. Jejich jasnou výhodou je to, že neobsahují žádný přidaný glutamát, konzervanty ani umělá barviva.

Vyzkoušejte Emanuelův oblíbený recept:

Risotto con funghi (Rizoto s houbami)

4 porce

Ingredience

kousek másla
olivový olej extra virgine
1 menší cibule
320g rýže carnaroli
2 dl suchého bílého vína
parmazán
1 kalíšek Knorr Bohatý bujón zeleninový
60g sušených hub, nejlépe hříbků
hrst nasekané petrželové natě

Postup přípravy

Houby namočíme na 30 minut do vody.
V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme vínem a počkáme, až se vypaří alkohol.
Z bujonu podle návodu připravíme vývar a po malých dávkách jím podléváme rýži.
Okapané houby nakrájíme na kousky a vhodíme je k rizotu. Přilijeme i přeceděnou vodu z hub a necháme na mírném plameni redukovat.
Jakmile je rýže “al dente”, hrnec odstavíme z plotny, vmícháme kousek másla a hojně zasypeme strouhaným parmazánem. Promícháme, zasypeme nasekanou petrželkou a můžeme podávat.

Vyzkoušejte i další recepty.

Video se připravuje ...