Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Potešení pro oko: Talentovaný umělec vytváří z nahých lidí umělecká díla

3. srpna 2013 | 10:00

Italský umělec se věnuje bodypaintingu a jeho vizí je, aby jeho modelové a modelky splývali s krajinou a zátiším. Fascinující kompozice vymýšlí sám, což potvrzuje jeho mimořádný talent a kreativitu. Posuďte sami.

Většinou je bodypainting brán jako součást zábavné akce, ale italský umělec Johannes Stötter dal této činnosti nový rozměr. Lidská těla doslova přetváří v nádherné umění. Umělecká díla talentovaného výtvarníka jsou inspirovány přírodou a duchovnem. Do své tvorby vkládá srdce.

Nevšední umělec se narodil v Jižním Tyrolsku. Mimo výtvarné umění se věnuje také hudbě. Několikrát skončil na předních příčkách v mezinárodních soutěžích v bodypaintingu. V poslední soutěži dokonce zvítězil a stal se mistrem světa v umělecké kategorii štětec/houba.

Bodypainting je druh výtvarného umění, při kterém plátno nahrazuje lidské tělo. K malování se používají přírodní barvy, které jsou lehce smývatelné vodou. Za autory tohoto výtvarného umění se považují domorodci z Guneie a o rozmach se udál za éry Hippies.

Více fotografii naleznete v galerii.

Video se připravuje ...