Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zapomněli jste zubní kartáček? Poradíme vám, co ho dokonale nahradí

Zapoměli jste si zubní kartáček? Nepanikařte, víme, čím si zuby vyčistíte.
1. srpna 2013 | 16:00

Vyrazili jste na festival nebo na víkend s přáteli a najednou jste zjistili, že vám chybí kartáček na zuby? Jenže co teď? Našli jsme pro vás 5 věcí, které můžete k čištění zubů použít.

Skořicové tajemství

Nebude to sice nic moc dobrého, ale díky skořici budete mít zoubky jako perličky. Skořice totiž dokáže redukovat bakterie v ústech a osvěžit dech.

Mrkev
Autor: Shutterstock.com
Mrkev a celer místo kartáčku

Díky žvýkání se zvyšuje tvorba slin v ústech, zuby se zbavují plaku a ústní dutinu opustí i nepříjemný zápach. Ideální jsou k tomu tvrdé a hrubé potraviny, které zuby krásně vyčistí. Schroupejte tedy jablko, mrkev, celer nebo kedlubnu a nikdo nepozná, že jste si nečistili zuby.

Dejte si šálek čaje

Čaj obsahuje flavonoidy, které zabraňují vzniku bakterií na zubech a také blokují produkci cukru. Navíc je čaj přírodním zdrojem fluoru, který posiluje zubní sklovinu.

ss
Autor: profimedia.cz
Hydratujte

Čím více čisté vody vypijete, tím více bakterií z úst odplavíte. Díky tomu se zbavíte zábachu z úst. Zkuste vypít sklenici čisté neperlivé vody každou půl hodinku a nemusíte se bát, že někdo vaše malé tajemství prohlédne.

Žvýkačka to jistí

Chcete-li si pojistit svěží dech, bezkonkurenčně nejlépe vám v tom pomůže žvýkačka bez cukru. Díky žvýkání navíc zvýšíte produkci slin a odplavíte bakterie.

Video se připravuje ...