Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Máte ráda drby? Budete šťastná a zdravá

Ženy milují drby a klevetění.
22. července 2013 | 17:00

Viděla si toho Marie nového chlapa? A myslíš, že se Jennifer Aniston konečně vdá? Ženy zkrátka milují drby. Téměř každá druhá žena umírá touhou šířit historky o jiných lidech. Vědci nedávno přišli s objevem, že ženy si klevetěním utužují zdraví a prodlužují život.

Posílení ega

Podle studií dokážou ženy udržet žhavé tajemství jen půl hodiny. Je to především proto, že trapné situace druhých nám dodávají útěchu duše a posilují naše ego. Nejvíce nás uklidňuje fakt, že krásní, slavní a bohatí se potýkají se stejnými problémy jako my "obyčejní smrtelníci". Ženy se zkrátka díky šíření drbů vidí v lepším světle. Díky klepům unikáme od starostí všedního dne.

Klepy zvyšují adrenalin

Hned, jak zpozorujeme upřené pohledy posluchačů a spiklenecky začneme vyprávět, zrychlí se nám srdeční tep a pociťujeme napětí. Stejně to funguje, když napjatě posloucháme "novinky" z úst své kamarádky. Tělo zaplavují endorfiny a naše mysl se naplní pocitem štěstí.

Ženy si klevetěním prodlužují život.
Autor: Shutterstock

Pevné pouto

Stejně tak, jako muži prohlubují své přátelství při sportu nebo u piva, ženy ho prohlubují pomocí klevetění. Získáváme tím pocit, že toho máme s kamarádkou spoustu společného, protože nás zajímají stejné drby. A je to pravda, protože z neuvěřitelně zábavného pomlouvání se nakonec může časem vyklubat příjemné osobní popovídání.

Zásady správné "drbny"

1. Nikdy nešiřte dál tajemství, které vám svěří někdo, na kom vám záleží.

2. Pokud si k historce ráda něco přimyslíte, abyste ji lehounce okořenila, dávejte pozor to, abyste pokaždé příběh nevyprávěla jinak.Lidé by vás mohli považovat za lhářku.

3. Nezaměřujte se stále na jednu osobu. Ze zdravého klevetění by se mohlo vyklubat nenávistná šikana.

Video se připravuje ...