Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zamilujte se do svých špeků, budete mít víc přátel

Ženy, které neřeší nějaký ten špíček na svém těle navíc, jsou mezi svými vrstevníky stále oblíbenější.
10. července 2013 | 15:50

Stále jen řešíte svou nadváhu. Věčně si stěžujete, že nemůžete zhubnout? Nesnášíte své křivky? Pak se nedivte, že nemáte moc kamarádů. Vědci totiž prokázali, že ženy spokojené se svým tělem jsou v kolektivu oblíbenější.

Nejnovější vědecká studie hovoří jasně. Ženy, které pořád vedou "tučné řeči" - mají kritické připomínky týkající se jejich vztahu k jídlu, cvičení nebo jejich tělesných partií, nejsou mezi jinými ženami příliš oblíbené.

Zatímco ženy, které sice mají nadváhu, ale "nic" si z toho nedělají a se svým tělem jsou smířené, jsou všem mnohem sympatičtější. Dokazuje to výzkum vnímání vlastního těla, provedený vědeckou laboratoří Na univerzite Notre Dame v americké Indianě.

Ženy kyprých tvarů přinášejí vystresovaným mužům klid
Autor: profimedia.cz

Doktor Alexandr Corning, profesor psychologie a ředitel laboratoře, při něm studoval reakce stovek žen ve věku 18 až 25 let, které se dívaly na fotografie svých spoluúčastnic výzkumu.

Mladé ženy, které nebyly spokojené se svým tělem nebo některou jeho částí, ať už byly štíhlé či silnější, byly ostatními hodnoceny jako méně sympatické.

Naopak i silně obézní dívky, které svou nadváhu neřešily a byly šťastné, působily na ostatní sympatickým dojmem.

"Mnoho lidí si myslí, že když budou s přáteli probírat své problémy s váhou, zalíbí se jim a posílí vzájemné přátelství. Jak však náš výzkum ukázal, okolí nevnímá věčně nespokojené ženy příliš pozitivně," dodal Corning.

Video se připravuje ...