Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Exkluzivní zpověď dvou žen: Jak mi matka ovlivnila život?

18. prosince 2012 | 13:30

VIDEO: Zažila to kdysi každá z nás: „Kam jdeš, v kolik se vrátíš, co je to za kluka, nechoď tak nalehko…“  Nekonečné dotazy a rady našich matek nás mnohdy iritovaly, ale ruku na srdce – vy, které jste už matkami – nejste v lecčems své mámě podobné? Nemáte podobná gesta, stejnou profesi, tentýž pohled na svět?

Ať nám naše matky ovlivnily životy jakkoliv a čímkoliv, berme to jako výhru. I ta negativní „dědictví“ mohou být totiž přínosem i ponaučením.

Vyzpovídaly jsme pro vás ženy - dcery, které se nám svěřily, jak moc jim život ovlivnily jejich mámy. Možná budete překvapeny…

Kateřina Olexová (19) pracuje jako grafička v týdeníku Blesk pro ženy
Autor: Daniel Zahrádka


1. Moje nejranější vzpomínka z dětství na maminku

Kateřina Olexová (19), grafička:

„Máma mě naučila, že ne všechno, o co si řeknu, taky dostanu. Byla bych totiž jinak dost rozmazlená…“

1. Když jsme se přestěhovaly do Prahy, spaly jsme v novém bytě a smály se takovým tím ďábelským smíchem a zkoušely, která z nás bude znít strašidelněji.

Video se připravuje ...
Pohled do zákulisí: Jak se fotily Kateřina a Klára Olexovy • VIDEO: Lenka Chvostová

Michaela Bezstarosti (40) pracuje jako recepční
Autor: Daniel Zahrádka
Michaela Bezstarosti (40), recepční

„S mámou jsme sice povahově každá jiná, ale když je někdo v nesnázích, jsme obě schopné mu pomoct klidně i o půlnoci!“

1. Asi v šesti letech mi maminka, když přišla z práce, vyprávěla, jak viděla krásnou panenku. V noci se mi o tom pak zdálo. A druhý den přišla z práce i s tou panenkou! To byla krása… Také si pamatuji, jak jsme zhruba v mých osmi letech spolu chodily do Karlínského divadla na operety, protože naše sousedka byla operetní pěvkyně a my měly otevřené vstupné skoro každou neděli. A pak si vybavuji, jak mi mamka koupila krimplenové kalhoty, byly dost hrozné, ale v té době nic jiného nebylo.

Chcete se dozvědet, jak spolu matky a dcery vycházely v době dospívání, nebo v čem matka zásadně ovlivnila dceřin život? To vše a mnohem více najdete ve vánočním dvojčísle Blesku pro ženy, které je právě v prodeji!

Autor: Dita Černá
Video se připravuje ...