Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

To nejlepší z TV programu na svátky!

11. prosince 2012 | 12:00

Na co se můžeme těšit během nadcházejících vánočních svátků? Programové schéma všech televizních stanic je opravdu bohaté. Chybět nebudou už tradiční pohádky, dětské i rodinné filmy, ale ani dvouhodinový koncert populárního Karla Gotta.

V pohádce Dvanáct měsíčků se jako zlá macecha představí Veronika Žilková
Autor: Foto Česká televize
ČT vsadila na nové pohádky

Tři nové pohádky z vlastní produkce letos o Vánocích jako jediná nabídne Česká televize, která během letošního 13denního vánočního programu celkem neuvěřitelných 58 pohádek.

Na Štědrý večer uvede v premiéře adaptaci klasické pohádky Boženy Němcové v režii Karla Janáka Dvanáct měsíčků s Veronikou Žilkovou a Romanem Vojtkem.

Na Boží hod vánoční uvidíte komediální pohádku režiséra Jiřího Stracha Šťastný smolař, ve které si zahráli taková herci, jako například Jiřina Bohdalová, Jiří Dvořák, Ondřej Vetchý, Dagmar Havlová nebo Ivan Troja.

Dagmar Havlová hraje v nové pohádce Šťastný smolař
Autor: Foto Česká televize
A v neděli před Silvestrem se můžete těšit na pohádku Víta Karase O pokladech s Karlem Heřmánkem, Pavlem Liškou, Janem Budařem, Vojtěchem Dykem, Davidem Švehlíkem a řadou dalších.

Prima family oprášila starší tituly

Hlavní pohádkou na Štědrý večer na Prima family letos bude už tradiční Pyšná princezna. Už odpoledne zařadí Prima family oblíbenou českou pohádku s Jiřím Sovákem a Rudolfem Hrušínským Dařbuján a Pandrhola, od 19 hodin pak Kouzelnou romanci a po Pyšné princezně pak film Anna a král.

Vladimír Ráž s Alenou Vránovou ve filmu Pyšná princezna
Autor: Archiv Blesku
Na První svátek vánoční odpoledne se můžete těšit na starší českou komedii Dobrý voják Švejk, v hlavním vysílacím čase od 20 hodin pak animovaný film Doba ledová 3: Soumrak Dinosaurů a po něm na klasický romantický film Pretty Woman.

O den později 26. prosince naplánovala televize na večer film Hrabě Monte Christo. 27. prosince se můžete pobavit u komedie Deník Bridget Jonesové, na který o den později naváže film Bridget Jonesová: S rozumem v koncích.

NOVA představí muzikálovou pohádku V peřině

Libušku proslavila pohádka Tři oříšky pro Popelku
Autor: Blesk
Ani tentokrát se diváci nemusejí obávat, že by se museli obejít bez svých tradičně svátečních pohádek. Štědrý večer bude patřit Libušce Šafránkové a Třem oříškům pro Popelku. Druhý svátek vánoční pak oblíbené pohádce S čerty nejsou žerty.

Premiéru muzikálové pohádky V peřině s Lucií Bílou, Karlem Rodenem, Eliškou Balzarovou. Bolkem Polívkou, Milanem Šteindlerem a desítkou dalších známých herců, si můžete vychutnat na Boží hod. Na Mrazíka se pak můžete těšit 28. prosince večer.

TV Barrandov oprášila strašidelný seriál

TV Barrandov zaplní Štědrý večer téměř dvouhodinovým koncertem Karla Gotta a tradiční českou pohádkou Obušku z pytle ven!, která na něj naváže.

Vlasta Burian ve filmu Ducháček to zařídí (1938)
Autor: album Vlasty Buriana (Ondřej Suchý a Jaromír Farník)
Od Prvního svátku vánočního, tedy úterý 25. prosince, až do Silvestra bude pak televize denně od 19 hodin vysílat archivní slovenský seriál Teta režiséra Juraje Jakubiska z roku 1987, natáčený v prostředí strašidelného zámku, který se na českých televizních obrazovkách už dlouho neobjevil.

Milovníky filmů "pro pamětníky" určitě 25. prosince večer potěší starý český film Ducháček to zařídí, o den později pak film Přítelkyně pana ministra.

Z novějších českých snímků nabídne Barrandov v sobotu 29. prosince snímek Duše jako kaviár a v neděli 30. prosince film Corpus delicti.

Video se připravuje ...