Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

VIP Prostřeno! Slzy, krev a syrové vajíčko

1. listopadu 2012 | 08:13

Vicemiss 2005 a modelka Michaela Štoudková se chce předvést jako výborná kuchařka, ale ukáže se i jako holka, která nezkazí žádnou zábavu a drží s pány krok. I když se k ní sportovci občas chovají trochu jako hulváti.

Míša Štoudková dokáže, že to dokáže, a ještě sní syrové vejce se skořápkou

Do svého rodného Chomutova a do svého rodného domu pozve vicemiss 2005 a modelka Míša Štoudková tři muže na poslední večeři VIP týdne. Půvabná hostitelka se na kluky těší, prý jsou skvělí, jen se bojí, zda se jí vybraná večeře povede.

Milovnice módy má ráda exotickou kuchyni, ryby a mořské plody, čemuž odpovídat její předkrm s tygřími krevetami. Hlavním chodem je jihoamerický steak z hovězího pupku, šťouchaná dýně se slaninou a pepřová omáčka.

Pánové žasnou a myslí si, že se chce Míša předvést. Čtyři chody zaberou skoro celý jídelní lístek. „Z toho menu jsem kromě krevet a pepřové omáčky nejedl vlastně nic,“ směje se včerejší kuchař Ondřej.“ Na seznamu je i rajčatovo-pomerančová polévka a marinované jahodové mascarpone s vanilkovou omáčkou.

S menu Míše pomáhal kamarád a kuchařka ho občas proklíná. Třeba čištění a porcování dýně jí zabere hodně času, bojí se, že se dostane do presu.

Davida Suchařípu zajímá chuť dýně a těší se na zvláštní polévku, kterou by situoval někam do Středozemí. Pětibojař David si konečně poprvé pochutná na mořských plodech. Proč se ale Míša po předkrmu, který všem chutná, rozpláče?

A kolik bodů jí soupeři strhnou za to, že se jich zapomněla zeptat, jak chtějí steak z pupku propečený: „od krvava až do podrážky“? Všichni dostanou medium-rare, což vyhovuje Davidu Suchařípovi.

Míša v úterý běhala a jezdila na motokárách, dnes budou pánové vyrábět pralinky – instrukce dostanou od cukrářského mistra světa. Bude je to bavit? Zlatník Ondra je při zdobení trochu ve výhodě. Hlavní sladkostí jsou ale Míšiny jahody.

A co bude posledním neplánovým chodem? Ondrova sázka, syrové vajíčko i se skořápkou. Hostitelka partu netrhá a jde do toho… Jestli vám doma říkali, že dostanete zánět slepého střeva, když sníte skořápku, tak vám lhali, jak ve čtvrtek též uvidíte...

Video se připravuje ...