Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Magie v Prostřeno! Čarodějnice Jitka vařila s duchy, počasí domlouvala s anděly

17. října 2012 | 13:09

VIDEO: Pomoc dalších osoby při přípravě soutěžních pokrmů je hrubým porušením pravidel. Když však jde o vyšší bytosti, je režisér pořadu shovívavý. Budou však tolerantní i Jitčiny hosté?

Vrátí to pondělní hostitelka Monika (25) ve středu o generaco starší Jitce (52)? Nebo je opravdu tak trochu mouchy, snězte si mě, jak o ní v pondělí prohlásila?

Je flegmatická, všechno je jí jedno,“ zhodnotila jí už první den sebevědomá hospodská, která se však doma promění v laskavou hostitelku.

Zřejmě však soupeřku špatně odhadla. Svobodná maminka, která už má svůj večer za sebou, se totiž hned v úterý "obula" do skromného sympaťáka Artura (36).

„Je to paradoxní, že Monika kritizuje, protože její večer se nedal s tím Arturovým absolutně srovnat,” říká nepřehlédnutelná manažerka Petra (32), která Moniku nechápe.

Nakonec ale budou všichni překvapeni. Monika chválila a Jitka se divila. Že by snad zasáhli vyšší bytosti?

Video se připravuje ...
Kouzelnické doupě čarodějnice Jitky • VIDEO: FTV Prima

Jitka, která celý život pracuje v pohostinství jako číšnice a hospodská, si totiž svou profesi kompenzuje bílou magií. A bere to vážně.

Když pozve soupeře k sobě do pohádky, nelže. Její dům se zahradou v Novém Přerově je skutečně jako z pohádkové říše.

Čaruje, vzývá přírodu a vyšší bytosti ve vlastním domečku, na počasí se domlouvá s anděly. To je důležité – prostírá se venku, snad se kolem nebude rojit moc much... 

„Vychovala dvě děti, měla by být zručná kuchařka,” předpokládají ostatní o Jitčiných kuchařských kvalitách. Jako velká kritička by měla být. S pomocí duchů uvaří úplně normální poctivé české jídlo, a dobře.  

Hovězí s bramborovým knedlíkem a špenátem je podle Moniky, která se už těšila na pořádnou národní baštu, naprostá bomba.

Video se připravuje ...