Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Prostřeno! Nejsem žádná štěkna!, brání se Linda. Tereza jí ale nešetří

26. září 2012 | 11:15

Intriky, intriky a zase intriky... Středočeské Prostřeno je jich tentokrát doslova plné. Vychutná si je i středeční hostitelka Linda, která doufala, že se jí vyhnou. Marně!

"Myslím si, že Linda nebude příliš zkušená kuchařka," předpokládá nejmladší soutěžící tohoto týdne, dvaadvacetiletá Tereza, která se netají tím, že by ráda vyhrála.

Do soutěže se přihlásila údajně proto, aby na obrazovce předvedla, jak se mají soutěžící chválit a být na sebe hodní. Moc jí to ale nevychází.

I když z "hráčství" od prvního dne obviňuje mužské rivaly Michala a Martina, úspěšně se divákům předvádí jako velká hráčka a intrikánka, která na všem hledá "mouchy".

Problémy má samozřejmě už se salátem. "Čekala jsem něco jinýho, než napíchaný rajčata s mozzarellou na tyčce," tvrdí.

Navíc jí nebyl po chuti ani bohatý mix různých salátových listů. "Já nemusím tyhle salátový listy, radši mám jen zelí," prohlašuje.

Ani předkrm podle Terezky nebyl stoprocentní. "Nechutnala mi ta holandská omáčka! Cítila jsem v ní furt toho lososa."

A chyby našla samozřejmě i na hlavním chodu. "Ta panenka je hodně moc udělaná. Kdyby nebyla takhle udělaná, bylo by to lepší. Ale ještě to jde."

Hlavní chod mě zklamal. Hodně!," konstatuje pak věčně něco kritizující benjamínek. Vidí to samozřejmě i ostatní soutěžící.

"Největší hráč je podle mě Tereza. Stále si u každého chodu hledá chyby, který jsou podle mě bezdůvodný," myslí si úterní hostitel Michal.

A ušetřen Terezčiny kritiky nezůstane ani nádherně naservírovaný dezert. "Já bych tam nemusela mít tu čokoládovou část. Já když jakýkoliv krémy, tak bez čokolády. Jako čokoládu miluju, ale krémy bez."

Atmosféra u stolu je zkrátka stejně hustá, jako dvoubarevné mascarpone. Zlepší se alespoň při pestrobarevné zábavě, která prověří manuální zručnost všech soutěžích? Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin.

Ve středu prostírá pražská účetní Linda (34)

Jediná účastnice z Prahy o sobě v průběhu natáčení zjistila, že je soutěživá. Bydlí na Barrandově, dálkově studuje a pracuje jako účetní v rodinné firmě.

Vaří od dvaceti a považuje se za samouka. Středa je teplý den a nikdo netouží po polévce, takže se Linda se dvěma předkrmy a masem a zeleninou na grilu docela strefila.

Zdánlivě lehkým italským dezertem také zaboduje. „Kalorická bomba jako blázen,“ říká o poháru hostitelka, protože každý spořádá jedno tučné mascarpone a jednu šlehačku. „Výsledek ale stojí za to,“ tvrdí.

Co ještě plánuje? Mix gril obstarají kuřecí prsa, naložená panenka, žampiony s goudou a papriky s gorgonzolou. To je prý tutovka. K tomu opečený lilek…

Co by si naši soutěžící počali, kdyby se neprodávalo listové těsto? Linda udělá jako předkrm rohlíčky, v nichž se skryje uzený losos. Martina, který ryby nemusí, čeká rohlíček s gorgonzolou.

Holandská omáčka bude překvapením, kvůli němuž Linda skoro zapomene na další teplou omáčku s pepřem a studenou s hořčicí a medem. Hosté si počkají, ale dočkají se.

Brambůrky vypadají o něco lépe, když jdou do trouby. Při odchodu je umělecký dojem horší. Linda je ale úžasná hostitelka, moučník podává dokonce s kávou. Ocení to hosté a přidají jí body?

Video se připravuje ...