Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Prostřeno! Drsná chalupářka nutila hosty dojit kozu!

17. září 2012 | 10:23

Dnes bude pro své hosty vařit sympatická paní Pavlína (46), která žije se svým mužem na statku, který místy připomíná Noemovu archu. Jak se hostům bude líbit její menu?


Pavlína, čtyřnásobná maminka a pětinásobná babička, si pro své hosty připravila klasicky vesnické menu o čtyřech chodech. Žádný z hostů si nijak nestěžoval a u stolu vládla spíše pohodová nálada. Ovšem až do chvíle, kdy se sebevědomý Zdeněk pochlubí, že chová stádo prasat, a každé z nich má jméno po některé z jeho bývalých milenek!

Pavlína umí své hosty dokonale nakrmit, skoro přecpat. Energická žena vládne rozlehlému statku s pěknou vyhlídkou do krajiny a její produkty jsou všechny domácí a pokrmy rustikální.

"Myslím si, že mým největším triumfem bude hlavní chod," usmívá se potutelně selka Pavlína.

Ne každému všechno chutná, ale jak by mohlo, když výstřední Brigita moc nejí polévky, ani sladké, nemusí hovězí ani vepřové maso. Co ta Brigita vlastně jí?

Nenápadnou Věrku zase zaskočí intenzivní chuť slepičího vývaru, který jí poprvé v životě. Hosté ochutnají maso králičí, srnčí, žebra z pašíka Olega, a dokonce i sádlo ze pštrosa!

Kdo tedy přišel na první večeři vyhládlý, ten si užije. Po předkrmu ze špekáčku na černém pivě dostane několik druhů mas s brambory plněnými bůčkem, zelný salát a hrušku v těstíčku se zmrzlinovým krémem. Pavla nezapomene ani na kávu k dezertu.

A zábava? Originální! Ještě nikdo z hostů si dosud nepodojil kozu – a ještě jim k tomu zahraje na akordeon Pavlin manžel. První oťukávání skončilo dobře, spousta poctivých domáckých jídel a pohyb mezi zvířaty na čerstvém vzduchu potěší.

A na koho se můžete těšit zítra? Na introvertního sympaťáka Davida (30), který své hostitele pozve k sobě domů, do Teplic.

Autor: ema
Video se připravuje ...