Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

VIP Prostřeno! Fiasko Kalivodové: Tvrdé maso si hosté museli navzájem předžvýkat!

13. září 2012 | 06:14

Poprvé ve VIP Prostřeno! si budou hosté muset jídlo navzájem doslova předžvýkat. Operní zpěvačka Andrea Kalivodová (34) totiž hostům naservíruje úplně tuhou panenku a k ní studené těstoviny.

Sólistka Národního divadla Andrea Kalivodová divákům představí svého mladistvě vyhlížejícího tatínka. Ten milované dceři přinese snídani až do postele a pomůže jí v kuchyni. Bohužel ale pokazí hlavní chod...

Naservírované penne jsou studené a vepřová panenka natolik tuhá, že nejde krájet. Naďa Urbánková navrhne, aby si maso vzájemně předžvýkali, jak to dělala její známá pro svého starého pejska.

A to se také stane – v pořadu VIP PROSTŘENO! rozhodně poprvé! Hostitelka se nestačí divit... Přizná soupeřům, že se v kuchyni skrývá tatínek, který má nepoživatelné maso na svědomí? Prořekne se…

Andrea Kalivodová vypadá jako Carmen, kterou také zazpívá

Andrea si s operou nedala pokoj ani při sestavování menu. Chody jejího jídelníčku tvoří názvy méně známých oper, avšak jaké pokrmy ukrývají, to by nerozkryl ani milovník vážné hudby.

„Meníčko je úžasný a jsem zvědavá, jak se s tím vypořádá, aby to bylo chutný, abychom neodcházeli uprostřed opery domů, ale naopak abychom zůstali a trvali na přídavku,“ těší se Naďa. „Musím vám říct, že se mi to meníčko nelíbí,“ zlobí se naopak Laďa Kerndl, „protože nemám vůbec představu, co to je.“

Rébus v podobě menu bude muset hostitelka přeložit. Chytračka je polévka, která, i když nevypadá, se prý na talíři přes svou jednoduchost tváří velmi líbivě. „Rajčata jsou strašně zdravý, je to oblíbená zelenina.“ Andrea předpokládá, že třeba na rozdíl od brokolice rajčatovou polévku mají rádi úplně všichni.

Ale jak se ukáže, Mojmír Maděrič má averzi na všechny rajské pokrmy, takže polévku pochválí slovy svého tatínka: „To je dobré, kdo to rád.“ „Byla to jedna z nejlepších tomatových polévek, co jsem kdy jedl,“ pochválí polévku naopak Laďa Kerndl.

Video se připravuje ...
U Ládi Kerndla hostům zachutnalo. • VIDEO: FTV Prima

„A kdyby mně to nebylo hloupý, tak bych si ještě přidal jeden talířek,“ přiznává. Co se mu ale nelíbí, je příliš malý stůl, na němž dnešní hostitelka prostírá. Jídlo z něj skoro padá.

Hlavní chod „Služka paní“ Andree moc dobře neposlouží. Tatínek v zástěře má teorii zmáknutou dokonale, ví, že vepřová panenka obsahuje zdroj energie Q10, ale praxe pokulhává. Andrea i otec mají tvrdé hlavy a občas se nad vařením handrkují, tuhé maso doprovodí omáčka z pěti druhů sýru, na kterou je kuchařka hrdá, a její oblíbené těstoviny penne.

„Zkouška na operu“ skrývá předkrm. Carpaccio z lososa nadchne Mojdu Maděriče, který lososa miluje, i Naďu Urbánkovou, ovšem Laďa se k tomu raději prý ani nevyjadřuje, „aby kuchařku neurazil“… Asi se při svém brázdění moří uzeného lososa přejedl.

Bude Andrea vařit v kostýmu Carmen, jak se český Sinatra domnívá? Temperamentní bruneta hosty uvítá v červených šatech, s vyčesanými vlasy, jak si to minule Ladislav přál. Je okouzlující, a když přináší jídlo, uslyší od něj: „Ať je to výborné, nebo ať to stojí za pendrek, každopádně to umíš prodat.“

Celozrnnou maminčinu lehkou a nepřeslazenou bábovku „Bílá paní“ zalije čerstvou domácí šlehačkou a osvěží lesním ovocem. „Nebyla špatná,“ spraví si chuť Laďa Kerndl.

Zábavou a vyvrcholením večírku je Andreou zazpívaná árie z Carmen jen a jen pro hosty. „Zábava byla šokující,“ hodnotí po kulturní vložce soupeřčin pěvecký výkon Laďa, který Andreu považuje za „neuvěřitelný talent“. Pro něj má obrovský šarm, ale z jejího jídla ho dostala jen ta polévka.

Mojdovi vadilo, že hostitelka pletla svoji profesi do zábavy. Zato Naďu Urbánkovou Andrea a její nádherný hlas navnadily na brzkou návštěvu operního představení.

Video se připravuje ...