Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prostřeno! Ten tatarák bych tepelně upravil, perlí hezoun s fialovým přelivem

5. září 2012 | 05:00

Nesmělý prodavač Martin v pondělí "oslnil" fialovými vlasy. Svým česko-slovenským menu už podstatně méně. A protože si to uvědomuje, začíná taktizovat.

"Já toho 'losos' taky zkusim, protože to budu jíst poprvé v životě. Jsem ještě nikdy lososa neochutnal," prozrazuje své tajemství Martin, který toho, jak se během večera ukáže, ještě neochutnal víc.

Lososový tataráček do jeho života vstoupil úplně poprvé. A nadšení z něj není příliš velké. "Já si ho trošku osolím, protože se mi to zdá trošku takový...," nedokončí své hodnocení.

"Já bych ten tatarák možná trochu tepelně upravil," svěřuje se pak Martin se svými pocity na kameru. Myslí to vážně nebo jen začíná chladně kalkulovat a na všem hledá mouchy?

"Myslím si, že Martin taktizuje. A pokud to takhle bude pokračovat dál, tak ho brzy někdo upozorní," netají se se svým názorem úterní hostitelka Lenka.

 

PR konzultantka Adéla (27)

Zvládne mediální konzultantka a novinářka Adéla své vaření prodat? Nebude to možná ani potřebovat, vaří od osmnácti let, kdy se odstěhovala od rodičů.

Sympatická slečna pozve hosty do krásného půdního bytu v Praze 1, kde zatím bydlí s králíčkem. Brzy se ale sestěhuje s přítelem. Hodiny jí odbíjí Petrská věž.

„Doufám, že jste přežili výstup do čtvrtého patra,“ vítá zadýchané návštěvníky „zdravotní sestra“ Adélka, která je díky pravidelnému pohybu fit.

Čeká nás asi bašta! Řecko-francouzsko-italské menu, protože bude i zeleninová polévka minestrone. Začneme tatarákem z lososa, a protože Lenka syrové ryby nejí, dostane alternativu v podobě řeckého salátu se sýrem halloumi.

Kuchařka má největší strach z burgundského hovězího. Bude chutnat, jak má? Kromě mrkve do něj Adélka přidává červenou řepu.

Francouzský jablečný koláč tarte tatin udělá podle klasického obráceného receptu, ale obohatí ho i o vlastní prvky.

Opije při koktejlových orgiích soupeře? Bude Martin barmanem roku? Těžko…

Video se připravuje ...