Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIP Prostřeno! Odvážný Lafita riskuje, troufne si na psychologický rozbor Báry Tachecí

28. srpna 2012 | 16:25

VIDEO: Horká krev, neskonalá odvaha nebo čirý nerozum? Světoznámý návrhář Osmany Laffita si zřejmě rád hraje s "ohněm". V poněkud dusné atmosféře u prostřeného stolu si totiž ještě troufne na malý psychologický rozbor rázné novinářky. Jak tohle dopadne?

Další celebritou, která v úterý uvaří je herečka a producentka Martina Adamcová. Žije v Kanadě a proslavila se hlavně jako četařka Babinčáková z Tankového praporu. Tentokrát se však předvede jako pravá královna všech večírků!

Francouzská večeře pod bílým stanem

Herečka Martina Adamcová žije v Kanadě a prý bývá obsazována hlavně do rolí Francouzek a Východoevropanek. Kam pozve hosty? Do svého dávného domečku na venkově, tak trochu skanzenu z dob socialismu, kde má suvenýry z cest a kuchyňku z osmdesátých let. Poklady a vybavení domečku Osmanovi připomínají dobu, kdy přijel do Čech.

I když by si všichni přáli českou kuchyni, hostitelka uvaří francouzskou večeři s kanadskou inspirací. „Dámy a pánové, tohle je bomba, už jsem to neměla dlouho, a když se to umí, tak je to skvost,“ rozplývá se nad menu Barbora Tachecí, která už má vaření šťastně za sebou.

Video se připravuje ...
VIP Prostřeno! • VIDEO: FTV Prima

Po jednohubkách s kozím sýrem a lososem, kterého v Kanadě konzumují ve velkém, následuje terinka s jedlými květy a jehněčí kýta s francouzskými brambory zapečenými ve smetaně. A dezert bude americký, banánový.

„Martina by mohla být dobrá kuchařka,“ myslí si Karel Vágner, „protože s velkou chutí papá.“ Jenže herečka vaří málo, nesnáší mytí nádobí ani čištění zeleniny. A na to právě čekají brambory, salát i zelené fazolky.

„A k salátu bude bageta, kterou ale nemám,“ uvědomuje si hostitelka. Pomůže soupeřka a přinese s sebou olivové ciabatty, co zbyly od včerejška?

Martina bojuje s troubou a pocintá kvůli tomu kuchyni, ale přesto se stihne převléknout do gala a hosty překvapí ve velké večerní. „Hostitelka až příliš připomínala onu nešťastnou Ivanu Trumpovou. Je to něco tak absurdního, až je to krásné,“ ohodnotí její dress code Barbora ve sportovním.

Záhada předkrmu Kir Royal, který se poněkud ztratil v překladu, se vysvětlí, hosté dostanou šampaňské s grenadinou.

Selanka ale u romanticky prostřeného stolu nepanuje, hovor neplyne lehce. Kdyby Karel věděl, že se budou u večeře bavit o politice, tak by si dal doma utopence.

 

Nechtěl mluvit ani o vztazích, zato Osmany si troufne na malý psychologický rozbor Báry Tachecí. Ta večer usměrňuje a moderuje, najde se pár ostrých hran. A všichni společně si utahují z Osmanyho, který občas zápasí s češtinou i frekventovaným slovem bobr.

„Hostitelka byla úžasná,“ pochvaluje si Karel Martinu. Ta je naopak nadšená ze starého známého, protože je to vynikající strávník. Ale také masér, jak uvidíte.

Komu zachutná voňavý hlavní chod? Voní, ale mohl být teplejší. Kdo uhodne typicky kanadskou ingredienci v salátu? A jak dopadne závod se sekačkami na trávu? Komu zachutná „banální dezert“, rozpůlený banán se šlehačkou?

A která z naprosto odlišných soupeřek dostane nakonec více bodů? Sledujte dnešní VIP Prostřeno! na Prima family už ve 20:00 hodin.

Video se připravuje ...