Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

VIP Prostřeno! Kuchyňské robota používají jen herečky, kur*y a Robert Vano!

23. srpna 2012 | 05:16

VIDEO: Poněkud svéráznou babičku odmítající kuchyňské "pomocníky" měl poslední hostitel tohoto týdne, světoznámý fotograf Robert Vano (64). Vděčí jí však za hodně. Naučila ho, spolu s maminkou, péct i vařit.

Všechny hvězdy tohoto týdne pozvaly hosty i diváky k sobě domů. Kromě posledního hostitele, Roberta Vano. Sympatický fotograf má totiž byteček jako klícku, proto uvaří u kamarádky.

„Jsem horší než Greta Garbo, ta nechodila nikam, kde bylo víc jak pět lidí, já mám jen stůl pro dva,“ prozradí na sebe.

Platit? To se v Čechách nenosí!

Poslední hostitel sice vyhrožoval, že svoji večeři odbude hamburgerem, ale nakonec si jeho návštěva pošmákne.

„Jsem většinou nudný člověk, protože mě kromě focení nic jiného nebaví,“ myslí si o sobě pracovitý fotograf portrétů, módy a mužských aktů Robert Vano.

„V Čechách mě nejvíc potěší, když mi klient zaplatí za práci,“ říká s trochou hořkosti respektovaný umělec, který má za sebou čtyřicetiletou kariéru.

Video se připravuje ...
VIP Prostřeno! • VIDEO: FTV Prima

Domácí bude i chléb

Robert rád vaří, rád sleduje Prostřeno! a nakupovat chodí vždy se seznamem – prý je to rychlejší. Co se na něm ocitne?

„Všichni ode mě čekají maďarskou kuchyni, ale nejlepší pro mě jsou jídla, co jsem se naučil v Americe, protože tam všichni pospíchaj.“

Nakonec bude spíš italské: domácí ciabatta s domácím pestem, květáková polévka, pečený losos s koprovou omáčkou a višňový závin s domácí zmrzlinou. Robert si všechno upeče sám.

„Vím, že je výbornej pekař,“ říká Eva i Pavel. „V tom mám školu svý mámy,“ přiznává fotograf. „Těsto vyhnětu v robotu, i když babička říkala, že to dělaj jenom herečky a kur*y, ale sorry…“

Nenáviděný kopr

„Proč mě nikdo nemá rád? Pomoc!“ hořekuje Eva Pilarová nad menu. Zkoprněla nad slovem kopr a rázem se přestala k Robertovi těšit. Nechce ji ale hostitel jenom vynervovat? Vždyť přece od začátku všichni vědí, že když Eva vidí kopr, tak by vraždila!

Na jeho višňový dezert se přesto moc těší. Dokonce míní, že „závin může pokazit kdokoliv kromě Roberta, ten to má vychytaný…“

Krémová květáková polévka s pepřem a česnekem je vzpomínkou na období fotografových nesčetných amerických diet, ale prý je dobrá, i když se po ní stejně nehubne.

„Někdy mě pálí i uši," vtipkuje rodák z jižního Slovenska, který odjakživa více koření. A má jednu velkou slabost. „Zmrzlinu si dělám každý den, když jsem byl malý, chtěl jsem být zmrzlinář.“

Kouzlení s polaroidem

Místo šmejdění v cizím bytě mohou hosté obdivovat Robertovy umělecké publikace. „Lze vůbec překonat koně a medvědy?“ klade si řečnickou otázku hostitel. „To bych musel mít žirafu,“ moudře zůstane u toho, co umí nejlépe.

Kouzlení se starým polaroidem se fotografce Evě, která se u zábavy k pobavení všech projevila jako pravá blondýna, moc líbilo. „Je to můj koníček, a komu se navíc podaří, aby fotil světového fotografa?“

Čí fotka bude nejlepší? A hlavně – čí večeře? Už dvakrát tento týden padl rekord. Eva Pilarová i Pavel Vítek si vyvařili plný počet bodů. Přidá se k nim i Robert Vano? Kdo se nakonec vzdá své výhry ve prospěch soupeře a odjede k moři? Nebo se snad  vítězové pojedou rekreovat společně? Sledujte dnešní VIP Prostřeno! na Prima family už ve 20:00 hodin a dozvíte se to!

Video se připravuje ...