Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

VIP Prostřeno! Pilarová po jídle Pavla Vítka ztloustla, nevešla se do šatů

22. srpna 2012 | 06:05

VIDEO: Středeční VIP Prostřeno bude ve znamení hojnosti. Tedy v porovnáním s nepovedeným menu Jany Šulcové. Pavel Vítek uvaří jídla, která poznal na cestách. Eva Pilarová, která vše snědla do posledního drobečku, druhý den s hrůzou zjistí, že má kila navíc!

„Já toho Pavla zabiju, já si stoupla na váhu a mám o kilo a půl víc," naříká na druhý den Eva Pilarová.

„Mé drahé toalety čekají ve skříni a já bych se do nich nedopnula, dodává zděšeně trojnásobná Zlatá slavice.

Pavel Vítek vezme hosty na Karlštejn i kolem světa

„Já, kdybych mohl a měl na to ty prostředky, já bych jenom cestoval,“ říká uprostřed krásné zahrady svého domu na Karlštejně vášnivý cestovatel Pavel Vítek.

A co si usměvavý hostitel pro soupeře přichystal? Cestování říšemi chutí, krátké zastávky z míst, kde se mu líbilo a chutnalo nejvíce.

„Z cest si nejraději vozím koření a skrze to koření si zase vracím ty zážitky z cest,“ říká Pavel a množství kořenek v útulné kuchyni je toho důkazem.

Video se připravuje ...
VIP Prostřeno! • VIDEO: FTV Prima

Hosté si jídlo odpracují

Hosté si ale budou muset Pavlovu světoběžnickou večeři na jeho pěstěné zahradě, kde se bude prostírat a kde se zpěvák rád a dobrovolně dost nadře, také tak trochu odpracovat.

"Pojďte hned se mnou, já mám pro vás nějakou zábavu," překvapí zpěvák hosty hned po vzájemném přivítání a dovede je ke kůlně. "To víte, nic není zadarmo...", dodává, když vytahuje zahradní náčiní.

„Jana by se mohla jako zahradnice chopit sekačky, Eva asi sekeru nebude chtít,“ plánuje rozdělení práce hostitel. „Ještěže jsme tam měli tu Janu,“ konstatuje Eva.

Soused zachránce

Po barmských krevetách s pálivou omáčkou, estonské dýňové krémové polévce a africkém kotlíku korunuje středeční menu karlštejnský domácí jablečný koláč. Robert Vano, který experimenty moc nemusí, se obává, že „Pavel udělá sušené mravence v olivovém oleji“.

Bude africký hrnec prázdný a děravý, jak sýčkují Jana s Robertem? Naopak bude plný, protože „keňský kotlík je výborný v tom, že do něho zužitkujete všechny zásoby z lednice a všechnu zeleninu, co potřebujete zpracovat,“ říká kuchař, který ale zapomněl na česnek – pomůže mu soused?

Do dýňové polévky, kterou Pavel poprvé ochutnal v Estonsku, je nejlepší dýně Hokkaidó a hostitel ji podává v roztomilém kastrůlku. „Tak, pozor, jestli má někdo šanci vyhrát, tak je to Pavel,“ myslí si kolegyně Eva. „Karlovarský domácí koláč znám, přiznám se, že už jsem ho jedla, takže vím, že se mám na co těšit.“

Pro Janu Šulcovou zvláštní porce

Pavel Vítek a Jana Šulcová se mají navzájem tak rádi, že Pavel udělá speciální porci bez chilli pro Janu, která by zase kvůli Pavlovi klidně snědla i hada.

„Barma to by mohla být maďarská kolonie,“ říká Robert jako nejvyšší vyznamenání předkrmu. Pavel má ke každému jídlu historku a pro hosty plánuje projížďku kočárem až k našemu nejslavnějšímu hradu.

A protože všude dobře, doma nejlépe, báječnou večeři ukončí již zmíněný domácí jablečný koláč s kávičkou.

A Pavel Vítek? Těší ho pochvaly starých přátel a nové kamarádky Jany a kalorie vyběhá se svými psy a spálí na zahradě.

Video se připravuje ...