Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

VIP Prostřeno! Vaření Jany Šulcové: Byla to katastrofa!

21. srpna 2012 | 05:00

Naprostým fiaskem skončilo vaření u herečky Jany Šulcové (65)! Místo šťavnatého masového fondue hostům naservírovala na uhel seškvařené "chuťovky", které se nedaly pozřít.

„Byla to katastrofa,“ prozradila herečka, která hostům Evě Pilarové, Pavlu Vítkovi a Robertu Vanovi vařila v kuchyni svého domu, kde se natáčela veselohra století S tebou mě baví svět.

Soupeře chtěla překvapit masovým fondue z hovězí a vepřové svíčkové a jater s omáčkami a domácími houstičkami.

„Tak pozor, to je něco pro mě, fondue jsou můj oblíbený pokrm,“ těšil se po přečtení menu na příjemný rituál kolem stolu Pavel Vítek.

„Jedí se pomalu a dá se u nich povídat, a to je v téhle příjemné společnosti radost,“ zdůvodňuje volbu evropské speciality hostitelka. Jenže…

Jana se snažila, ale smůla se jí lepila na paty. „Byla jsem třikrát na infarkt a dvakrát na zhroucení,“ zní statistika kuchařčiných katastrof.

„Chtěla jsem si vzít tričko s nápisem TAKE IT EASY, ale protože bylo teplo, nakonec jsem si ho nevzala,“ vtipkuje i bez trička s nadhledem nad neplánovanou zábavou žena, která dobře ví, že když nejde o život, jde o...

Jana Šulcová a její opravdu neplánovaná „zábava“

I když herečka, známá z mnoha filmů a seriálů, ráda spí a je v tom dobrá, také miluje procházky s pejskem a potřebuje častou změnu. „Na mojí profesi mě baví, že je každý den jiný. Nuda by mě zabila,“ tvrdí o sobě Vodnářka Jana.

Letní večeři uvaří ve svém útulném domě, v kuchyni, která si zahrála v komedii S tebou mě baví svět. „Je strašně stará, ale mě tak vyhovuje, že vůbec nevím, proč bych si kupovala novou,“ představuje „místo činu“ představitelka maminky Kateřiny Horákové.

Hosté si mohou prošmejdit romantickou zahradu. „Jako v Provence!“ obdivuje zelenou oázu světoběžník Vano.

Jana Šulcová plánuje čtyři chody; ten hlavní by ale neměl dát moc práce. Masové fondue z hovězí a vepřové svíčkové a jater s omáčkami a domácími houstičkami předejdou chřest se šunkou a čínská polévka, dezert bude lehký, tvarohový.

Zradila ji nejen nová digitální váha – „kdybyste viděli, jak se ovládám, aby ta mísa neletěla z okna,“ žertovala nad přípravou kynutého těsta na vyhlášené houstičky, ale vybouchla i hlavní atrakce.

Jako technický antitalent Jana zvolila špatný vařič. Na usmažení masa miska na čokoládové fondue a plamen svíčky prostě nestačí.

Nakonec, co? Předkrm i čínská polévka zmizely jako pára nad hrncem, na stole ještě leží chléb a výborné omáčky: „Základem je majonéza a šlehačka, do jedné dáte česnek, do druhé křen a do třetí krevety,“ namíchala kuchařka své dipy, původně určené k masíčkům.

U Šulcových prý straší, budou se vyvolávat duchové? Ne, „protože není těžké ducha vyvolat, ale poslat ho zpátky,“ bojí se Robert. Zachrání trapas s hlavním chodem Renčínovy fóry a dezert, který vypadá báječně? Naštěstí tak i chutná – po nedobrovolném půstu si dají Eva i Robert rádi nášup – mohou se totiž utlouct po sladkém.

Video se připravuje ...