Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

VIP Prostřeno! Anife havarovala s letadlem, nezvládla přistání!

14. srpna 2012 | 06:10

Tvrdé přistání připravila sobě i ostatním soutěžícím temperamentní Anife Vyskočilová (38). Havárie se naštěstí obešla bez zranění. V roli pilota ale tanečnice úplně selhala. Jak dopadla v roli hostitelky?

Let do Istanbulu skončil havárií. Neovladatelný stroj se se všemi účastníky pořadu VIP Prostřeno! zřítil do Klánovického lesa. Co neštěstí předcházelo?

"Něco se děje, pípá to," upozorňovala Anife členy posádky během letu. "Neboj se, my nespadnem," uklidňovala Petru Horváthovou jen pár vteřin před katastrofou. Bohužel, zbytečně.

"Byla jsem úplně nadšená. Já mám ráda tyhlety věci. Hrozně bych se chtěla naučit létat. Už dlouho nad tím přemýšlím. Takže jsem si to strašně moc užila," prohlásila pak herečka Petra Horváthová, která se svěřila i s tím, že by si v budoucnu chtěla udělat pilotní průkaz.

I herec Martin Kraus si alespoň částečně splnil svůj dětský sen. "Je to obrovskej zážitek. Já si strašně přeju to zkusit. Zvednout pod sebou to obrovský hovado a letět. Musím říct, že Anife mi splnila můj sen," svěřil se "český Belmondo" na kameru.

Jen zpěvačka a herečka Petra Černocká si zábavu příliš neužila. "Pro mě to není zábava. Já už jsem starší seriózní dáma, takže nikdo nemůže čekat, že bych se vyblbla s pákou v ruce v kokpitu," řekla.

Jak to nakonec ovlivní její bodování? Zachutná soutěžícím dezert, který se bude podávat na palubě? A opulentní večeře. Sledujte dnešní VIP Prostřeno! na Prima family už ve 20:00 hodin.

Anife Vyskočilová a její let do Istanbulu

„Jezte z rukama,“ vyzývá své hosty doma bulharská Turkyně Anife, která jela do Německa, omylem vystoupila v Čechách a už tu zůstala. Nejprve se seznámila se synem Ivana Vyskočila, a když poznala otce, spadla jí brada, jemu též, a bylo rozhodnuto.

Tvrdí o sobě, „že vaří výborně, nebo výborně.“ Jiná možnost není – plný stůl znamená v její vlasti symbol štěstí. Nákup na tržišti pojedná v orientálním duchu (nejradši by smlouvala) a menu rovněž.

Na co se mohou soupeři těšit? Na tři mušketýry a jeden baklažán, arabské křidélko nebo stehýnko, dalmatské čufty po bosensku a jako dezert bude lahodný řecký jogurt politý tureckým medem od maminky a posypaný bulharskými vlašskými ořechy.

Ale jak slibuje divákům: „Možná něco neudělám a možná něco udělám navíc.“ Protože takový živel, jako je Anife, se při vaření nenechá spoutat nějakým menu!

„Překvapilo mě, že to jsou jen tři chody,“ říká Petra Horváthová, která netuší, co ji čeká. Určitě maso a baklažán. „Ani nevím, co je baklažán“, říká Martin, který tápe i nad čufty. Zato Petra Černocká má balkánskou kuchyni moc ráda. „Anife je můj velký favorit,“ tipuje.

A kuchařka se činí: předvede, jak lilek nasolit, jak očistit fazolové lusky, uvidíme balkánské listové těsto a čufty z mletého masa, kam přijde jeden „vaječník“. „Kdyby vám nechutnalo, tak prosím řekněte, že vám chutná,“ prosí hostitelka.

Video se připravuje ...