Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kuchařský souboj Hrubešová vs Brožová: Závist a urážky!

2. srpna 2012 | 05:00

Urážky, pomluvy, taktizování. S posledním dnem šesté série se situace mezi soutěžícími vyostřuje. Markéta Hrubešová nenechá na kolegyni Kateřině Brožové a jejím menu ani "nit suchou".

„Menu vypadá bohatě, ale není sestavené úplně s rozvahou,“ rýpne si hned na úvod Markéta Hrubešová, která je hodně soutěživá a po dovolené zdarma zřejmě opravdu hodně touží. Na krásné kolegyni proto stále hledá nějaké chyby.

Kateřina však rozhodně není žádná "naivní blondýna". Dobře ví, že „přestože se soupeřka usmívá, vše sleduje ostřížím zrakem.“ 

Bez "chytrých" hereččiných připomínek se neobejde hned první chod. Delikátní foie gras. "Kdybychom byli v Hollywoodu a tohle si položila na stůl, tak by to bylo trestné, protože od prvního července je to trestně stíháno," vysvětluje důrazně.

Za chvíli však už pánům dává přednášku, jak se tahle lahůdka správně konzumuje a víc než okatě tak naznačuje, že ona rozhodně tento luxusní překrm nejí poprvé.

"Když jsem přišla, měla jsem hroznej hlad. Na můj vkus jsme museli čekat déle, než by mi bylo milé," stěžuje si pak Markéta.

Další "problém" má už u polévky. "Polévkové koření na stolě mě překvapilo. Je to poněkud nestandardní věc. Doma se to dělá, ale nevím, když používám suroviny typu foie gras a kaviár, tak do toho mi proste to dochucovadlo nesedí," říká.

Video se připravuje ...
VIP Prostřeno! • VIDEO: FTV Prima

A tím zdaleka výčet jejích připomínek a poznámek nekončí. "Šampaňský jsem měla teplý, protože na stole nebyl leďák, což je myslím u pravého šampaňského škoda. Když už se servíruje drahý šampaňský, mělo by se na něj myslet," nepřestává rýpat.

Alespoň ryba s krevetami je podle stále nespokojené Markéty lahodná, ale „brambory měly už po sezoně“. Salát, který vše vhodně doplňoval, odmítne. "Ten salát pro mě nebyl nijak moc zajímavej. Byl to jen ledovej salát s cherry rajčatama, takže nic, co by mě nutilo to ochutnat," vysvětluje pak.

"Kateřina je pozorná hostitelka, snaží se, jen jí uníkají takové drobné detaily, jako že například chybí ten leďák, že jsem ubrousky měla vlevo místo vpravo, že jsem měla polévkovou lžíci až za nožem a tak," rýpne si do kolegyně ještě nakonec.

Podaří se jí přesvědčit oba pány o tom, že je dnešní hostitelka vlastně naprosto "neschopná"? Získá díky své podlosti zájezd za 40 000 korun? Sledujte dnešní VIP Prostřeno! na Prima Family už ve 20:00 hodin.

Finále na statku u Kateřiny Brožové alias Heleny Šeborové s kaviárem a krmením dravých ryb

„Myslím si, že jsem úplně reálná bytost, která má úplně jiné vlastnosti, než jaké jsou médii popisovány,“ říká o sobě poslední hostitelka. Pavel Trávníček si o šarmantní Kateřině myslí, že „umí být ženská jako meč, žádná naivní blondýna.“

Na své si přijdou nedočkaví diváci Cest domů, protože herečka pozve své hosty na statek a zahradu, kde se natáčely nové epizody oblíbeného seriálu. Na idylickém místě najdeme jezírko plné pstruhů – dějiště zábavy.

A v komfortní kuchyni připraví šikovná Kateřina poslední večeři. „Přestože jsem tady točila, tak jsem tady nevařila, takže se omlouvám, když sáhnu někde špatně.“ A taky ano, hned zkraje se pěkně spálí o horký hrnec. „Pokud jde o kuchyň, je opravdu důležité znát svůj revír,“ říká kuchařka, když občas tápe.

Hosty čeká přehlídka aperitivů, chce je snad hostitelka opít, ještě než začnou hodovat? „Aspoň v něčem jsem vás chtěla trumfnout,“ vysvětluje se smíchem. Saša ještě úplně nevystoupil z včerejší hostitelské role a nalévá. „On by byl bezvadný barman,“ myslí si o zdvořilém a zábavném Hemalovi Pavel Trávníček.

Hostitelka z menu o sedmi(!) chodech vypustí kvůli Pavlovi a hlavně Markétě pečené papriky, všem zato naloží prvotřídní kaviár jako v Rusku, odkud pochází její maminka. Na surovinách nešetří, všechno včetně mozzarelly, melounu, parmské šunky, šampaňského i divoké tresky je prvotřídní kvality.

Rybářka Kateřina podává jako hlavní chod rybu. „Klidně bych si dala rybu,“ říká Markéta, které se kolegyně strefí do chuti. Jako dezert má nejradši sýr, jenže bude štrúdl podruhé. Jak dopadne ve srovnání s tím Trávníčkovým a v čem bude jiný?

Zábava je vzrušující, sladká tečka výborná. Kateřině se prý bude normálně stýskat, ale Pavel si „na dva na tři dny od jídla rád odpočine a dá si suchou veku.“ Jak dopadne poslední bodování za tak romantický a povedený večírek? Kdo nakonec vyhraje dovolenou u moře?

Video se připravuje ...