Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

VIP Prostřeno! Kořínková to nezvládla! A hosté cedili střepy z piva

18. července 2012 | 05:00

VIDEO: Vydala sice několik kuchařek, jak se ale ukázalo, Lenka Kořínková (56) někdy v kuchyni pořádně bojuje. Před televizními kamerami byl z jejího výkonu propadák. Avokádová polévka a pivo, podávané přes kávový filtr, jsou jen střípky toho, co naservírovala Kořínková svým hostům.

V době plastových lahví už zřejmě klasický otvírák není běžnou součástí většiny domácnosti. I u Lenky Kořínkové se muselo improvizovat. Otevřené pivo bylo nakonec plné střepů a muselo se přecedit přes kávový filtr. Nebyl to však zdaleka jediný problém.

Dělená večeře Lenky Kořínkové

„Já si budu užívat dnešek báječně, já budu vařit ty svoje dobroty, co chutnají mně,“ těší se na svůj večer Lenka, která se nemíní nijak honit. „Ten den je můj,“ říká a jde se kochat okolím místa, kam pozvala své hosty.

Jak se k ní soupeři těší? „Lenka je tak trochu rýpalka, ale to respektuju,“ říká Heidi Janků. Lukáš počítá s tím, že jako hostitelka umí překvapit. I Richard si myslí, že „Lenka je rýpalka, všechno chce rozvést, zaměří se na detaily a většinou to zabere dost času.“

Video se připravuje ...
Podivně nazelenalá polévka hostům příliš nechutnala • VIDEO: FTV Prima

Lenka uvaří ve vypůjčeném domečku. „Já mám ráda obyčejné prosté věci," říká o venkovském domě a svém vkusu dnešní hostitelka. Ve středu jsou na menu kytičky: „Já tak žiju a jím, tak proč bych to měla dělat jinak?“

A protože je kytičkový den, pomazánky na předkrmové toustíky nejsou sýrové, ale z tofu. Polévka je zelená, ale nikoliv hrášková jako v pondělí, nýbrž avokádová. Na tu se nejvíce těší Lukáš, zato vůbec ne Heidi, která dává přednost „polévkové klasice“. A to ještě neví, že chuť avokáda zjemní mléko sójové a že v ní bude kukuřice, kterou nesnáší.

„Potom bude buřtguláš, ten tady všichni znaj,“ plánuje Lenka. Bude hlavní chod z pravých párků, nebo ze sójového masa? Vyvrátí alternativní kuchařka Heidi, že co je zdravé, nemůže být dobré?

„Jestli jsem na něco hrdá, tak je to moje kuchařská kniha sladkostí,“ chlubí se spisovatelka. Sladkou tečkou budou tedy žloutkové řezy, roláda a štrúdl podle její kuchařky, ale upeče to jiná paní.

Lenka upozorňuje na to, že není moc zručná – a není. A prostírat se nebude, „já nemám ráda ty formality,“ odbude přípravu stolu nijak zvlášť pozorná hostitelka, která chce, aby jí hosté pomáhali sklízet ze stolu jako v Austrálii.

Ani pití není nic moc. Kvůli chybějícímu otvíráku a uraženému hrdlu se bude cedit pivo přes kávový filtr. To může projít snad jedině VIP… A jaká bude zábava? Rockový nářez – vždyť Lenka přece kdysi zpívala!

Autor: Lenka Chvostová, simao.k
Video se připravuje ...