Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

VIP Prostřeno! Heidi Janků přebrala, ovíněná skončila v rybníce!

16. července 2012 | 05:00

Rybník "Bahňák" zlákal do svých temných vod nestárnoucí zpěvačku Heidi Janků. Ta si s pondělním hostitelem, hercem Lukášem Hejlíkem, dala na břehu pár pohárů vína a pak se "v náladě" vydala přímo do rybníka.

Zábava proběhne u rybníka. A protože Lenka Kořínková a Richard Nedvěd nepijí alkohol, zbude víno na Lukáše a Heidi, které pak bude trošku těžko a skončí ve vodě.

"Rybník báječný, přípitek taky. Víno vypadalo lehce, ale bylo těžké," říká Heidi. Ta, posilněná růžovým vínem, shodí boty a oblečená si to zamíří i s pohárem v ruce přímo do rybníka.

Další soutěžící tohoto týdne, herečka a propagátorka dělené stravy Lenka Kořínková a Richard Nedvěd, "kouzelník" ze soutěže Československo má talent, jen nevěřícně přihlížejí. Popíjejí totiž jen čistou vodu.

"Je to úžasný. Tady na krajíčku je to supr," snaží se je Heidi zlákat do vody. Marně. A protože u rybníka štípou komáři, rozhodnou se všichni pro rychlý ústup. Naskáčou do pomalovaného mikrobusu a zamíří na hostitelovu farmu.

Ovečky, jehněčí a třešňová zmrzlina Lukáše Hejlíka

„Být hercem je vlastně hrozně nepraktické,“ říká o své profesi Lukáš Hejlík, který se často živí i jako moderátor. „Teď jsem často v Praze, protože tam natáčím, ale baví mě dělat hodně věcí. Do všeho tak trochu strkat nos,“ upřesňuje.

V Praze ho to baví úplně stejně jako na farmě v Říčkách u Brna, kde chová ovce a pěstuje zeleninu. „Ty ovce, to je vlastně můj jedinej opravdovej koníček,“ přiznává.

I když množství knih na jeho krásném statku odkazuje i na další sféru činnosti – propagaci četby a literatury. Všude jsou ovčí kůže, s nimiž má v rámci pořadu velké plány. Jeho rustikální statek je náramně útulný.

Lukášův rustikální statek je náramně útulný.
Autor: FTV Prima

Lukášovi pomáhá s vařením a nakupováním mladá přítelkyně Anežka. Hlavním chodem bude jehněčí, jenže náš mladý kouzelník ho nemá rád a Lenka k němu má z Austrálie „poněkud odpor“. Už ale většinou nejí vůbec žádné maso, takže se nelze zavděčit.

Zato Heidi se těší. A má proč... Elegán Hejlík dokonce vyhrál soutěž v přípravě jehněčího. Jediné kouzlo je prý péct ho co nejdéle bez šťávy.

U Lenky by mohl najít uplatnění další chod. „Pečenou dýni miluju,“ těší se propagátorka separované stravy. Ani v tom se s Heidi neshodnou. „Bojím se, že to bude bez chuti,“ tuší zpěvačka. To ale neví, že dýni zpikantní niva a ořechy.

Hrášková polévka je poněkud studená...
Autor: FTV Prima
Na hrachovou polévku se třese Richard Nedvěd. Bude dost vroucí pro Lenku, která to ráda horké? „Tady nebudeme stolovat, ale stodolovat,“ představuje místo večeře hostitel, když prostírá u dlouhého stolu ve stodole v Říčkách.

Lukáš se u vaření docela zapotí: „Vůbec nedokážu pochopit, jak to zvládáte," vzkazuje všem minulým i budoucím soutěžícím hostitel. A jaká bude sladká třešňová sezonní tečka v podobě domácí zmrzliny? Skvělá, jen trochu tekutá…

Video se připravuje ...