Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

VIP Prostřeno! "Bezdomovec" Pomeje v hospodě. Krutá msta modelkám

26. června 2012 | 06:00

VIDEO: Smažák, pečené koleno, smažená zmrzlina. Štíhlým dietářkám dá v úterý Jirka Pomeje pořádně zabrat. Pozve své kolegyně pod most, jak se obávají? Ne, do své oblíbené zakouřené hospody, kde se na holky už moc těší místní štamgasti.

A protože je určitě lepší jedlík než kuchař, má ve zdejší kuchyni zdatného a ochotného rádce a pomocníka – místního kuchaře. A soupeřky to vidí kriticky: „Trošku mě naštvalo, když jsem přišla do kuchyně a zjistila, že tam má Jirka na pomoc kuchaře – a ne jednoho,“ stěžuje si Agáta.

Je to ale nutnost. Jako správný megaloman a showman si totiž s kapkou zlomyslnosti Jiří naplánoval menu odpovídající potřebám regimentu obléhajícího vojska: „Pomíkovo dietní menu“ obsahuje „octovou kyselost, Mendelsonovu pomstu, masitou chrupavku topmodelky a zmrzlou plachtu.

V překladu: Po kopci smažáku a hranolek přijde na řadu hora tataráku s topinkami, tlačenka s cibulí, báječné (celé!) pečené vepřové koleno pro každou z dívek, svatební polévka s obřím rakouským játrovým knedlíkem a vše korunuje vražedná porce smažené zmrzliny.

Video se připravuje ...
Samozřejmě u vaření a obsluhy Jirka stále mluví, křičí, hraje a předvádí se.

Jak tohle dámy přežijí? Kupodivu se na to docela vrhnou! Dokonce odstrčí i alternativní vločky. Pro koho bude ale nakonec celý večer náročnější – pro přeplněné žaludky štíhlých strávnic, nebo pro ulítaného hostitele?

Jako kuchař má Pomeje pár krizí, ale snaží se do roztrhání těla. „Já se z toho po…! To jsem chtěl bejt machr před národem,“ ozývá se zoufale z výčepu, kam se jde hostitel zchladit. Samozřejmě u vaření a obsluhy stále mluví, křičí, hraje a předvádí se – jak už to tak Jiří má. Vyhraje zájezd, původně svatební cestu? Z té už mezitím zase ale sešlo…

A jaká bude Pomejeho zábava? „Víte, jak si chlap představuje správnou zábavu? Chlap si lehne a kouká na televizi,“ říká pozorný hostitel a uloží dámy i s nezbytným ovladečem na matrace. „Zábava pro tři matky dobrá,“ vděčně zkonstatuje hyperaktivní Agáta, která však už po minutce spočinutí začne opět všetečně šmejdit po lokále. A jak to bude dál?

Video se připravuje ...