Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Prostřeno! Nesympatická Blanka začíná taktizovat, na skvělém jídle hledá chyby

13. června 2012 | 05:58

V kuchyni je jako doma, vaří už od osmi let. A je to znát. Středeční šikovná hostitelka Kamila (31) není vůbec nervózní. Proč taky. Menu má skvěle promyšlené. Nervozita však zřejmě začíná působit na některé soutěžící. Vyhrát přece může jen jeden...

Krkovice nechutná jako krkovice, maso je špatně nakrájené, příliš pokmínované... Sedmatřicetiletá obchodnice Blanka je zkrátka se vším nespokojená.

"Tys to krájela po vlákně, viď? Né přes vlákno...," ptá se "jedovatě" hostitelky a doslova se v jídle rýpe. To ostatní mají jiný názor. Baští až se jim dělají boule za ušima.

"A tobě to maso nechutná?," zajímá hostitelku Kamilu. "Ne. Nezlob se, já ho nezvládnu. Já nemám moc ráda kmín a opravdu je hodně kmínovaný," odpovídá Blanka.

Plýtvat se ale nebude. Největší jedlík Petr "první" sní ochotně maso za ní a druhý Péťa se rád přidá… Pečená krkovička jim "šmakuje". Fazolky na slanině naštěstí chutnají všem.

"Bohužel krkovice mi nechutnala vůbec. Byla na mě suchá, připadala mi tuhá a příliš pokmínovaná. Prostě maso jsem vůbec nejedla," hodnotí hlavní chod nespokojená Blanka.

Jak asi Kamilu oboduje? Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin!

Video se připravuje ...
Blanka hlavní chod zkritizuje: Krkovice nechutná jako krkovice, maso je špatně nakrájené, příliš pokmínované... • VIDEO: FTV Prima

Ve středu vaří: maminka Kamila Bírblíková (31)

Racionální a příjemná Kamila je na mateřské. Vystudovala střední ekonomickou školu a nyní je na mateřské dovolené. Je rozvedená, z prvního manželství má osmiletou dceru Natálku. Tři roky žije s přítelem v rodinném domě na předměstí Turnova a mají spolu syna Zdeněčka, kterému je sedm měsíců.

Právě jeho otec Kamilu do pořadu Prostřeno! přihlásil, chutná mu totiž její kuchyně. Sympatická maminka se těší na dobré jídlo, seznámení s novými lidmi, zábavu a načerpané zkušenosti. Kdyby se jí zadařilo a vyhrála by 40 000 korun, tak by odjela s rodinou na dovolenou.

Šikovná, praktická a pracovitá hostitelka není nervózní, chová se nenuceně. Co připraví v kuchyni svého řadového turnovského domku? Pečenou krkovici na tymiánu, další šťouchané brambory a jednohubky z melounu, šunky a oliv. Najdou se hosté, kteří olivy prostě nepozřou?

Nepečený dezert jí naučila maminka, měla ho ráda jako dítě, jí ho její dcera. Snad právě kvůli tomu nejede mladšímu z Petrů. Žampionový krém je trochu risk. Vždycky se najde někdo, kdo houby nejí. Fazolky na slanině všichni chválí, co ale ta nedojedená krkovice? Nebojte, nezbyde!

Jaká je Kamila Bírblíková

Charakter: Kreativní, prý hodná, sympatická, pracovitá, cílevědomá, nechybí jí smysl pro humor.

Zájmy: Malování, příroda, plavání, kolo a brusle.

Vztah k vaření: Vaření ji bavilo už v osmi letech, kdy pomáhala babičce v kuchyni. Dnes je za všechny získané zkušenosti vděčná. Těší ji, když jejím strávníkům chutná. Ráda vaří a jí maso, zeleninu a ovoce.

Chutě: Ze všech jídel má nejradši perlu české klasiky - svíčkovou na smetaně.

Nesnáší: Plody moře s výjimkou humra. Při stolování jí vadí špinavé skleničky a příbory.

Motto: Když nejde o život, tak nejde o nic.

Video se připravuje ...