Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prostřeno! Zpackané sushi: Nedovařená rýže, tuhá řasa a syrová mrkev

29. května 2012 | 06:00

VIDEO: Sebevědomá Veronika o sobě tvrdí, že miluje šílené věci. Možná právě proto připraví i poněkud "šílené" sushi. S uzeným lososem, mangem a mrkví. Japonci by asi zaplakali. A co naši kulinární nadšenci z Olomouckého kraje?

"A ta rýže to má být taková tvrdá?" ptá se nedůvěřivě důchodkyně Jarmila po prvním soustu. "Ne, to je prakticky úplně jiná rýže, než obvykle vařím a prostě se nepovedla," omlouvá své (ne)povedené sushi Veronika.

Jenže ani to Jarmile nestačí. Ve své kritice pokračuje: "No, vůbec mě to teda nenadchlo. Ta řasa, ve který to bylo zabalený, se mně zdála taková tuhá. Ta rýže byla nedovařená a vůbec mi to nechutnalo."

Ani Radima, který sushi ochutná poprvé v životě, japonský předkrm nenadchne. "Neber to nějak špatně, ale tohle fakt ne!", nešetří manažer Veroniku. "Vyplivnout to do ubrousku mi přišlo fakt neetické, takže jsem to radši polkl. Ale jedno sousto stačilo. Jako sushi fakt ne, nikdy více," dodává.

To Dušanovi naopak Veroničino sushi zachutnalo. Měl ho teprve podruhé v životě a bylo prý podstatně lepší, než to první. "Já myslím, že u mě sushi splnilo očekávání," hodnotí předkrm. Zato Jarmila má jasno. "Moje tedy ne, já jsem si to představovala lepší," hodnotí smutným hlasem.

Jaký bude mít tohle fiasko vliv na závěrečné bodování? A jak soupeři ohodnotí stolování u zahradního stolku bez ubrusu? Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin.

Video se připravuje ...
Prostřeno • VIDEO: FTV Prima

V úterý vaří: Improvizátorka Veronika Navrátilová (26)

Svobodomyslná Veronika pracuje jako nezávislý distributor u jedné firmy. Zatím je single a žije s pejskem Timuškou. Bydlí ve velkém půdním bytě v Přerově. Zatím je téměř nezařízený. Veronika nemá ani standardně vybavenou kuchyni, takže během úterního vaření musí dost improvizovat.

Do pořadu se přihlásila, protože doufá, že natáčení bude legrace. Důležitou motivací je i výhra. Pokud bude úspěšná, vzala by babičku do lázní a koupila si auto.

V úterý nás doma přivíta improvizátorka Veronika (26)
Autor: FTV Prima

Distributorka z Přerova není žádná tuctovka a možná raději maluje, než vaří. Právě proto by mohla uspět. Nesvazuje ji nervozita, klidně pozve hosty do téměř nezařízeného půdního bytu, kde musí hodně improvizovat, aby mohla uvařit sváteční večeři.

Krájet, míchat a vařit na dvouploténkovém vařiči a elektrické pánvi může jen na konferenčním stolku v obýváku, protože klasickou kuchyni nemá. Aby se nemusela ohýbat, sedí při vaření v křesle. Takhle udělá rýži a zavine sushi. Zvládne i kuřecí ve slaninovém župánku se švestkovou omáčkou?

Na moučník jde Veronika fikaně: Hosté si sami smáčejí špejle s ovocem v čokoládovém fondue. Jen aby jim nepropadly jídelní tyčinky a příbory mezi laťkami zahradního stolu bez ubrusu, u kterého si dobrotu užívají.

 

Jaká je Veronika Navrátilová

 

Charakter: Připadá si nápaditá, extrovertní, sebevědomá, šikovná a odvážná. Prý je cholerický nadšenec do všeho zábavného a šíleného.

 

Zájmy: Pejsek, s nímž chodí ráda na procházky. Posezení s přáteli v čajovně. Cestování – nejlépe stopem.

 

Vztah k vaření: Vaří s chutí a nejraději pro více lidí. Nejvíc ji potěší, když hostům chutná. S oblibou vaří těstoviny, zeleninu a ryby.

 

Chutě: Miluje špenát s těstovinami, špagety a mexické fazole.

 

Nesnáší: Tlusté maso, dršťky. U stolu jí nejvíc vadí křik, urážky a napjatá atmosféra.

 

Motto: Když už jsme tu, tak ať to stojí za to!

Video se připravuje ...