Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Prostřeno! Mokrá buchta návštěvu odzbrojila

23. května 2012 | 14:35

Dnešní Prostřeno! bude okořeněné smyslnými poznámkami. A také plné slz. Smíchu i zoufalství. Plakat nakonec budou všechny zúčastněné. Hostitelka svými slzami dokonce ochutí hlavní chod.

Tak tomu se říká krize hostitelky! A to si přitom studentka Pavla tolik věřila. Dokonce očekávala výhru. Zradí jí ale nešikovné ruce i vzdorující trouba. Dojde dokonce na slzy.

Masové roláda plněná špenátem a vajíčkem je Pavlin "vlastní" recept. Příprava však nepůjde tak lehce, jak si studentka představovala. "Mně to padá... Mně to nejde...," pronáší nešťastně nad rozlézající se roládou.

"Jo, u jídla jsem snad ještě nikdy neřvala," říká a maso hojně zkrápí slzami. Snad nebude hlavní chod přesolený. Že by byla opravdu takové "střevo", jak si o své vrstevnici myslí servírka Klára? Jenže té se zřejmě nezavděčí vůbec nikdo. Toho už si všimli všichni.

 Klárka se totiž už od prvního dne tváří jak "bubák". U moučníku ale tentokrát "roztaje". Úsměv se objeví i na její jindy zasmušilé tváři. Může za to nevinná poznámka hostitelky, která však u Kamila vzbudí poněkud jiné myšlenky. Pavlina "mokrá buchta" se rázem stane hlavním tématem, které přítomné dámy odzbrojí.

Má ctižádostivá studentka vůbec šanci odnést si v pátek výhru ve výši 40 000 korun? Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin.

Dnes vaří: pracující studentka Pavla Soumarová (21)

Pavla je vyučená prodavačka a občas tuto profesi vykonává. Zároveň je však činná jako operátorka či hosteska a dálkově studuje. Bydlí na sídlišti v Českých Budějovicích s přítelem a dalšími spolubydlícími. Soupeře pozve do studentského příbytku s potkanem, o kterého se dojemně stará.

Má spoustu zájmů, a protože se od maminky naučila docela dobře vařit, přítel ji přihlásil do kulinářské soutěže. Hodně si věří, a tak očekává výhru. Pokud by si ji v pátek odnesla, půlku částky by dala na opravu domu a za druhou by jeli s přítelem na dovolenou.

Má Pavla Soumarová se svým menu šanci zvítězit?
Autor: FTV Prima

Od maminky toho Pavla v kuchyni docela dost odkoukala. Přesto jí dá zabrat moučník Šalamoun a nedovírající se dveře trouby, které jistí násada od smetáku. Roláda z krkovice se špenátem vzdoruje a ve chvíli slabosti ji dokonce skropí Pavlínčiny slzy. Hostitelka ji zavine tak důkladně, že nitě zůstanou i soupeřům na talíři.

Jaká je Pavla Soumarová:

Charakter: Považuje se za optimistku, ctižádostivou, občas nervózní, přátelskou, hodně pozitivní.

Zájmy: Vždycky ji nadchne cestování, ale i fotografování a poslech hudby. Někdy si přečte dobrou knihu, zajímá se o historii, módu, ráda nakupuje a posedí s přáteli.

Vztah k vaření: Vaření ji baví, je to kreativní činnost.

Chutě: Má ráda maso a zeleninu.

Nesnáší: Mlékovou polévku. Špinavé nádobí u stolu.

Motto: Nikdy nezbohatni duchem natolik, aby ses stal chudým srdcem.

Video se připravuje ...