Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Prostřeno! Markétu ostatní šikanují, vaří špatně

5. března 2012 | 10:03

Kominice Markéta (19) je nejmladší účastnicí tento týden v Prostřenu a ostatní soupeři jí to dávají pěkně lidově sežrat. Nejhorší je Petr, který je vyučeným čišníkem tudíž má k jídlu nejblíže. Neustále tak Markétu v něčem kybicuje a poučuje.

Navíc je Petr i nevychovaný, to dokázal tím, že ani nezvedl špunt od sektu ze země, když ho otevíral. "Když Markétce předával láhev se sektem, špunt spadnul na zem a nechal ho ležet na zemi," kroutila hlavou Radka. Ona zase Markétu poučovala o tom, jak má správně připravovat salát.

Dále se Petrovi nelíbilo, jak Markéta podávala k hlavnímu jídlu brambory. „Volil bych jinak prezentaci hlavního jídla, všechno bylo nahňácané na jednom místě,“ kritizoval Markétu. Nakonec zkritizoval i dezert. Nelíbilo se mu, že ovoce neposypala cukrem a bylo tak kyselé.

Výrok: „On vymetá, já zapisuju,“ by mohl být zařazen do hlášek pořadu. Tak mluví o svém rodinném řemeslu benjamínek týdne, studentka a kominice Markéta ze Slaného. Její celkem vydařená večeře se zvrhne ve večírek rad a připomínek.

Číšník Petr se od začátku pasuje do role odborníka a šťouchané brambory by servíroval pomocí tvořítka. Pečená krůta kupodivu není suchá, ale Radka s Martinou touží po šťávě, kterou hostitelka naštěstí donese v omáčníku.

Nad plán upekla k předkrmu z lososa domácí houstičky. Proč k nim ale nepodává máslo? Markétě trochu tuhne úsměv. A jak dopadne lití olova, které se jí na Vánoce tak zalíbilo, že je připravila i pro rýpavé soupeře? To se dozvíte už dnes v pořadu Prostřeno! na FTV Prima od 18 hodin.

Autor: Gabriela Mikešová
Video se připravuje ...