Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Adamcovi se udělalo zle: Jídlo od Špráchalové muselo ven!

3. února 2011 | 05:00

Herečka Pavla Vitázková Ptáčková (32) měla přípravu večeře pro reality show Prostřeno značně ztíženou. Nejdříve se režisér Jiří Adamec (62) svěřil s tím, že mu po včerejší večeři Kamily Špráchalové (40) nebylo dobře a jídlo muselo dokonce z žaludku ven. Pak ji dorazila Veronika Jeníková (50), která měla problém jíst pstruha s hlavou. Nakonec se Pavla vypořádávala se vším. I s nástrahami v cizí kuchyni, kam hosty pozvala.

Jako hlavní chod Pavla zvolila pstruha na bylinkách s omáčkou a pečené brambory. „Nevím, co bude vařit Pavel, ale uvědomila jsem si, že teprve já nabídnu hostům rybu,“ říkala a přitom manipulovala s kluzkými již očištěnými rybami. „Můj děda chytal živé pstruhy do ruky. Nechápu, jak to dělal, svině jedny klouzavý,“ smála se, když pstruhy oplachovala.

Skleničky leštila toaleťákem

Pavla několikrát využila nápovědu a poprosila Janu, aby jí řekla, kde co v kuchyni má. Když prostírala stůl, chtěla ještě přeleštit skleničky. Jenže Jana si zrovna odskočila a Pavla nevěděla, kde je čistá utěrka. Nakonec použila roli toaletního papíru. Skleničky leštila tak intenzivně, až jednu rozbila a trochu se řízla.

Adamcova poklona pro Špráchalovou, jídlo šlo ven

Jiří Adamec se před jídlem vrátil k večeru u Kamily a přiznal, že mu poté nebylo dobře. Dokonce mu bylo tak těžko, že muselo jít všechno ven. To byla jistě "milá" poklona pro Kamilu. Pan režisér se prostě musel vyzvra....

„Muselo to pryč, nedalo se nic dělat, ale pak už mi bylo dobře. Dneska jsem si proto naordinoval odlehčený den. Od rána jsem jedl jen jogurt a dva krajíčky chleba. Ale pro jistotu jsem se vybavil a vzal jsem si s sebou kapičky na zažívání (cholagol),“ smál se a s ním i všichni ostatní.

Když došlo na hlavní chod, Veronika požádala, aby jí Pavla naservírovala pstruha už bez hlavy. „Tak jako nejím králičí nebo třeba srnčí, měla bych problém, kdybych dostala na talíř rybu v podobě, jak vypadala ještě živá,“ vysvětlila Veronika.

Vitázková si hrála na doktorku

Pavla si pro hosty připravila opravdu specifickou zábavu. „Vymyslela jsem si pro vás fyzicky nenáročnou zábavu, která souvisí s mou seriálovou profesí. Budeme si měřit tlak a teplotu,“ prozradila Pavla a hned začala měřit tlak panu režisérovi. Jiří Adamec měl tlak trochu vyšší, zato teplotu naopak hodně nízkou – 35,5 °C. Ostatní stolovníci měli teplotu normální a tlak také v normě.

Až na Pavla Soukupa, kterému tlakoměr naměřil naopak hodně nízké hodnoty. Všichni mu svorně doporučovali další skleničku alkoholu. „Tak už je mi jasné, proč se mi před chvílí motala hlava. Myslel jsem, že jsem si dal vína moc a ono ho bylo naopak málo. Paní doktorko, nemohla byste mi o tom alkoholu dát potvrzení na doma?“ loudil na Pavle. Jiří Adamec nakonec ocenil hlavně to, že si po večeři nepotřeboval vzít kapičky na zažívání, které si vzal preventivně s sebou.

Autor: Gabriela Mikešová, koj
Video se připravuje ...