Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Aktivujte si své třetí oko, budete zdravější a úspěšnější

  • Naučte se nahlížet pod povrch věcí
    5. února 2015 | 06:00

    Uspěchaná doba a materiální svět kolem nás často způsobují, že se zaměřujeme jen na to, co můžeme vidět a čeho se můžeme dotknout. Bohužel postupně zapomínáme na své podvědomí a neumíme poslouchat vlastní intuici. Právě ta nám přitom může výrazně pomoci být úspěšní v běžném životě. Probuďte své třetí oko a naučte se vidět pod povrch věcí.

  • Co je třetí oko?

     

    Třetí oko si můžeme představit jako jakési mystické, vnitřní oko, které se nachází uprostřed čela, na kořeni našeho nosu. Často bývá označováno jako šestá čakra. V této čakře vyšší úrovně sídlí vyšší duchovní síly, intelekt, inspirace, ale také intuice a možnosti vyšších duchovních schopností, jako je například telepatie.

    Autor: shutterstock.com

     

    Pokud se naučíte stimulovat a otevřít své třetí oko, získáte a zesílíte schopnosti správně se rozhodovat, vzít svůj život pevně do vlastních rukou a rozvíjet své podvědomí a intuici. Právě schopnost pochopit své podvědomí je klíčem k tomu, abyste byli v životě úspěšnější a štastnější. Budete lépe reagovat na situace kolem sebe, zlepší se vaše mezilidské i partnerské vztahy a vaše psychika na tom bude celkově mnohem lépe.

     

    Navíc pokud odblokujete šestou čakru, velmi pravděpodobně zmizí i vaše problémy s bolestí hlavy, ucpanými dutinami a záněty horních cest dýchacích. Metod, jak si otevřít třetí oko, je velmi mnoho, záleží jen na vás, jakou cestu si vyberete. My vám přinášíme pět nejzákladnějších.1988277:gallery:true:true

  • Aktivace jídelníčkem

    Autor: shutterstock.com

     

    Aktivace změnou životosprávy je sice zdlouhavá, ale pomůže vám zlepšit nejen vaši psychickou stránku, ale také tu fyzickou. Jíst duchovně zaměřenou stravu znamená změnit celý svůj životní styl, ale tato změna se vám maximálně vyplatí.

    Pro stimulaci čakry třetího oka se vyhněte fluoridu, a naopak zařaďte do své životosprávy kakao, citrusy, jablečný ocet, plody kustovnice, bobulovité ovoce a superpotraviny v podobě kvalitního medu, kokosového oleje nebo například mořských řas.

  • Aktivace meditací

    Autor: Shutterstock.com

     

    Aktivace pravidelnou meditací je velmi snadná a příjemná. Posaďte se do pohodlné meditační pozice a začněte se soustředit na svůj dech. Zklidněte se a zhluboka se pravidelně nadechujte a vydechujte nosem. Zavřete oči a soustřeďte se na oblast na kořeni nosu, mezi obočím. Tedy právě na tu oblast, kde se nachází vaše vnitřní oko.

     

    Pomozte si i prsty. Oblast třetího oka jemně stiskněte nebo masírujte prsty své pravé ruky. Představujte si záplavu modrého světla, které proniká vaším čelem. Tuto meditaci opakujte ideálně každý den, klidně i několikrát, již po pár dnech ucítíte, že se dokážete lépe soustředit, a budete se cítit celkově vyrovnanější.1989946:gallery:true:true

  • Aktivace absolutní tmou

    Autor: shutterstock.com

     

    Vaše třetí oko je daleko snadnější aktivovat, pokud potlačíte používání svého fyzického zraku. Ideální je, pokud se alespoň jednou denně zavřete do tmavé místnosti, kam neproniká žádné světlo. Právě ve tmě začne vaše tělo produkovat melatonin, který hraje významnou roli v práci vašeho podvědomí. Tímto tréninkem se naučíte spoléhat víc na svou intuici, nikoliv pouze na své smysly.

  • Aktivace zrcadlem

    Autor: shutterstock.com

     

    Aktivace zrcadlem je vlastně jednou z dalších forem meditace. Pro tuto metodu nesmíte být příliš unavení, ale ani čerstvě po probuzení. Sedněte si před velké zrcadlo, uvolněte se a zahleďte se na svou tvář. Zaměřte se jen na jeden bod, ideálně právě na oblast třetího oka.

     

    Intenzivně se soustřeďte právě na tento bod svého obličeje. Po chvíli byste měli cítit zvláštní teplo, jak vámi prochází energie, a také jemné pulzování či vibrace v oblasti šesté čakry. Pokud pro vás tyto pocity budou náročné, zavřete oči a otevřete je, až se budete cítit zase příjemně. Toto cvičení provádějte pouze několik minut, maximálně deset, a opakujte ideálně každý den.

  • Aktivace drahými kameny

    Autor: shutterstock.com

     

    Aktivace třetího oka pomocí drahých kamenů je nejjednodušší, protože nevyžaduje vaše soustředění. Veškerou "práci" za vás udělá magická síla polodrahokamů. Ideální je pro tento účel ametyst nebo azurit. Jednoduše si lehněte na záda, přiložte drahý kámen na oblast vašeho vnitřního oka a pak už jen pár minut odpočívejte a na nic nemyslete.

Autor: red
Diskuse ke článku
.