Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vánoční horoskop: Jak prožijete svátky klidu a pohody

  • Užijte si magické Vánoce v souladu se svým znamením zvěrokruhu.
    21. prosince 2014 | 06:00

    Chcete se doma cítit jako v bavlnce? Toužíte po tom, aby byl váš domov nejen během vánočních svátků oázou klidu? Inspirujte se astrologií. Každé znamení totiž potřebuje něco jiného a každému je příjemně v jiných "kulisách". Toužíte po designových doplňcích v barvě oceli, nebo po hřejivém a útulném světle krbu? Hvězdy vám prozradí, jak si letos Vánoce užít co nejlépe.

    Autor: shutterstock.com
  • Beran (21. 3.–19. 4.)

     

    Autor: shutterstock.com
    Potřebujete mít pocit, že žijete originálně. V interiéru dominují dřevo, kožešiny, bambus a tkaniny, v odstínech červené – koneckonců Beran je ohnivé znamení.

     

    Jak prožijete svátky? Tvrdohlaví Berani moc adventní náladu neprožívají. Pokud na Vánoce nikam nejedete, uspořádejte party pro přátele.

  • Býk (20. 4.–20. 5.)

     

    Autor: shutterstock.com
    Býkům se jejich sen jen málokdy splní, i vy se tedy musíte spokojit s městským bytem s balkonem nebo terasou. Máte ale útulný byt, zařízený luxusním nábytkem a koberci v teplých přírodních tónech. Vaším oblíbeným materiálem jsou dřevo a přírodní materiály.

     

    Jak prožijete svátky? Během Vánoc budete ve svém živlu. Na stromeček s pravými svíčkami zavěsíte barevné koule a dřevěné ozdoby – každý rok stejné, protože kladete důraz na tradiční rodinné hodnoty. Dobrým dárkem pro vás může být drobnost do bytu ze starožitnictví.

  • Blíženci (21. 5.–20. 6.)

     

    Autor: shutterstock.com
    Kreativní Blíženci chtějí vytěžit ze svého života všechno, co jde. Milují odvážné barvy, vzory a mix stylů. Velkou zelenou, výrazně žlutou nebo oranžovou pohovku klidně zkombinujete s proutěným nábytkem.

     

    Jak prožijete svátky? Vánoce raději trávíte jen v rodinném kruhu. Přípravám se věnujete už delší čas, aby bylo vše dokonalé. Velká prosklená okna ozdobí barevná světélka a všude zavoní cukroví. Jako dárek oceníte fotoalbum nebo zarámované obrázky, které si rozvěsíte po celém bytě.

  • Rak (21. 6.–22. 7.)

     

    Autor: shutterstock.com
    Raci potřebují otevřené, vzdušné místnosti se světlými stěnami. Protože jste rodinně založení, vyžadujete hlavně velký stůl, u kterého se můžete všichni sesednout. Rádi kombinujete moderní styl se starožitnými prvky a váš domov může na někoho působit dost nepořádně. Potřebujete ale být stále obklopení minulostí, tak se vám nedá nic vyčítat.

     

    Vánoce jsou pro vás s vaší vášní pro dekorace oblíbeným a výjimečným svátkem. Ozdobený štědrovečerní stůl je vždy plný jídla. Jako dárek vás potěší i malá drobnost, kterou si pečlivě schováte.

  • Lev (23. 7.–22. 8.)

     

    Autor: shutterstock.com
    Dominantní, silní Lvi se rádi obklopují stylovými věcmi. I váš byt vypovídá o tom, jakou máte povahu. Výstřední barvy kombinujete s dekorací ze skla, mramoru nebo kovu.

     

    Jak prožijete svátky? Nepotrpíte si na přezdobený dům, spíš se spokojíte s impozantní jedlí uprostřed pokoje, ozdobenou zlatými koulemi a ladícími řetězy. I když rádi dáváte blahobyt na odiv, jste velmi štědří a pohostinní. Vánoční návštěva vám udělá radost i knížkou nebo lahví dobrého vína.

  • Panna (23. 8.–22. 9.)

     

    Autor: shutterstock.com
    Jako jedno z mála znamení přikládá Panna velký význam toku energie v domě. Neváháte si pozvat odborníka na feng-šuej, aby vám poradil s rozmístěním nábytku i výběrem materiálů. Harmonie v celém domě vzniká z vyvážené kompozice prvků země, vody, ohně, kovu a dřeva.

     

    Jak prožijete svátky? Teplo vánočního domova doladíte svíčkami různých tvarů a barev či slaměnými ozdobami, které jste si sami vyrobili. Radost vám udělá svíčka, lampička nebo dobrá knížka, kterou budete moct po přečtení přidat do své velké knihovny.

  • Váhy (23. 9.–22. 10.)

     

    Autor: shutterstock.com
    Váhy mají skvělý cit pro styl, proto si umějí zařídit perfektní a jedinečné bydlení. Každá místnost vyzařuje jinou atmosféru, jsou prozářené světlem a originálními kousky nábytku.

     

    Jak prožijete svátky? Jste požitkáři a vánoční svátky milujete nejen pro jejich atmosféru, ale i proto, že se může uplatnit vaše kreativita. Vánoční jedličku ozdobíte modrými koulemi, stuhami a řetězy. Svíčky rozsvítí celý byt. Letos oceníte především netradiční dárek, radost budete mít třeba z malířského plátna.

  • Štír (23. 10.–21. 11.)

     

    Autor: shutterstock.com
    Lidé narození ve znamení Štíra mají rádi venkovský styl, obklopují se rustikálním nábytkem z kůže a dřeva. Soukromí a bezpečí si střeží za neprůhlednými závěsy. S citem pro detail vyhledávají doplňky – vy určitě nejste výjimkou.

     

    Jak prožijete svátky? Vánoce oslavíte tradičně s rodinou a všemi zvyklostmi. Uprostřed stolu nebude chybět vlastnoručně vyrobený adventní věnec, ozdoby vyberete jako obyčejně červeno-zlaté. A co vám udělá radost? Cokoli, co se vám bude hodit do interiéru.

  • Střelec (22. 11.–21. 12.)

     

    Autor: shutterstock.com
    Otevřený prostor s jednoduchými a světlými prvky a výraznými doplňky je pro Střelce přesně to pravé. A k tomu hypermoderní kuchyň s nejnovější elektronikou.

     

    Jak prožijete svátky? Vánoce berete spíš jako chvíle volna než jako příležitost vyzdobit celý byt, a pokud můžete, raději odjedete někam pryč. Úklid považujete za ztrátu času, proto je zařízení vašeho bytu co nejjednodušší. Věřte, že letos byste konečně mohli dostat pod stromeček ty drobnosti, po kterých toužíte.

  • Kozoroh (22. 12.–19. 1.)

     

    Autor: shutterstock.com
    Lidé narození ve znamení Kozoroha mají rádi moderní styl kombinovaný s vybranými starožitnými kousky. Stěny jsou většinou bílé, na podlahách leží drahé koberce. Místnosti osvětlují stojací lampy. Pohovky i křesla nechávají potáhnout bílou lněnou látkou...

     

    Jak prožijete svátky? Vánoce jsou pro Kozorohy časem k přemýšlení. Červená, tedy klasická vánoční barva, vám pozvedne náladu. Svátky si nedovedete představit bez stromku, nejlépe jedličky, se starými rodinnými ozdobami. Tradice je pro vás totiž posvátná. Radost vám blízcí udělají dekorací ze dřeva, povlečením s klasickým vzorem nebo pěknou knížkou.

  • Vodnář (20. 1.–18. 2.)

     

    Autor: shutterstock.com
    Vodnáři bydlí raději v podnájmech, případné vlastnictví by je příliš svazovalo. Jejich byt bývá světlý, nepotrpí si na závěsy. Kuchyně a koupelna by podle vás měly být futuristické, vaříte na varné desce, která bývá zpravidla uprostřed místnosti. Interiér doplňuje spousta barevných polštářů, přikrývek a nejrůznějších doplňků.

     

    Jak prožijete svátky? Místo adventního věnce, který jste si nezvládli pořídit, si vyrobte jednoduchou dekoraci z větviček jmelí a jedličky. Pokud se rozhodnete pro živý stromek, měla by to být borovička. Právě ta je pro vás jako stvořená.

  • Ryby (19. 2.–20. 3.)

     

    Autor: shutterstock.com
    Váš dům by měl být provoněný vůní cukroví a jehličí. Ryby rády kombinují různé styly a vy nejste výjimkou. Všechno máte barevně sladěné, ale nikdy přehnané. Pocity jistoty a bezpečí u vás vyvolává nábytek, k němuž se vážou vzpomínky: stůl, který vyrobil tatínek, ozdobná skříňka od babičky...

     

    Jak prožijete svátky? Zima vám vždy spolehlivě zkazí náladu. Vánoční dekorace by měly tedy být co nejveselejší – vánoční hvězdy vytvoří pozitivní atmosféru. Stromek ozdobte pestrými koulemi, andílky, hvězdami a třpytkami. Radost vám udělá každá drobnost, kterou dostanete z lásky, a budete o ni pečovat.

Autor: red
Diskuse ke článku
.