Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Co o vás prozradí, jak spíte? Povahu, ale i zdravotní problém!

  • Poloha, v jaké spíte, prozradí hodně z vaší povahy.
    5. listopadu 2014 | 06:00

    Přemýšleli jste někdy o tom, proč s partnerem usínáte v objetí a ráno ho vedle sebe najdete schouleného do klubíčka, zatím co vy jste roztažení přes celou postel? Naše oblíbené polohy ve spánku se mění nejen s věkem a momentálním psychickým rozpoložením, ale ukrývají v sobě i mnoho skrytých významů.

  • Embryonální poloha

     

    Autor: shutterstock.com
    Ruce položené před obličejem nebo pod ním, pokrčená kolena a stočení se do klubíčka patří mezi nejoblíbenější polohy ve spánku. Převládá hlavně u žen, ale v poloze plodu často odpočívají i muži.

     

    Co prozrazuje:

    Lidé, kteří s oblibou spí v této poloze, se sice mohou navenek projevovat velmi sebejistě, ale ve skutečnosti bývají plaší, citliví a lehce zranitelní. Chvíli trvá, než začnou někomu stoprocentně důvěřovat.

     

    Získat si jejich důvěru i jejich srdce nebývá vůbec jednoduché. Pokud jsou ale ve vztahu, můžete si být jistí jejich věrností a oddaností. Touží po harmonii a častém pohlazení. Potřebují vědět, že se o někoho můžou opřít.

     

    Zdravotní rizika:

    Hrozí bolesti hlavy, krční páteře a oblasti kříže. Nebuďte zkroucení. Pořiďte si nižší a menší polštář, váš krk by měl být s vaší páteří v jedné rovné linii.

  • Poloha prkna

    Autor: shutterstock.com
    Poloha na boku, při které jsou nohy natažené či lehce pokrčené a položené jedna na druhou, ruce pak natažené podél těla a pod ním.

     

    Co prozrazuje:

    Tito lidé bývají velmi společenští, vtipní, ale mívají také sklony rýpat do ostatních. Nemyslí to sice příliš vážně, ale častokrát tak mohou někomu ublížit, aniž by to byl jejich záměr. Někdy pro ně může být také obtížné udržovat monogamní vztah.

     

    Zdravotní rizika:

    Na zdraví má tato poloha spíše pozitivní vliv, zlepšuje trávení. Negativní dopad je pouze na stav pleti, časem zvýrazňuje vrásky po stranách úst.

  • Poloha hvězdice

    Autor: shutterstock.com
    Poloha hvězdice je typická pro spánek na zádech, s roztaženýma nohama a rukama nataženýma nad hlavou nebo do stran.

     

    Co prozrazuje:

    Takto spící lidé bývají velmi společenští a většinou mají hodně přátel. Mívají velké sebevědomí, zároveň ale neodmítají pomoc ostatním. Rádi zkoušejí nové věci a v posteli se s nimi rozhodně nudit nebudete.

     

    Zdravotní rizika:

    Tato poloha přímo vybízí k chrápání. Hrozí pak bolesti hlavy, zvýšení krevního tlaku, riziko vzniku srdečního infarktu a mozkové mrtvice. Lidé, kteří chrápou (i jejich partneři) pak bývají druhý den unavení, ospalí a nevýkonní.

  • Poloha vojáka

    Autor: shutterstock.com
    Polohou vojáka označujeme spánek na zádech s nataženýma nohama a rukama těsně podél těla.

     

    Co prozrazuje:

    Tito lidé jsou zdvořilí a málokdy vám řeknou ne. Na druhou stranu ale mají sklony mít vysoké nároky na sebe i své blízké. Bývají tiší, nevyhledávají hlučnou společnost a hádky jsou pro ně doslova noční můrou.

     

    Zdravotní rizika:

    Jediným problémem při této poloze je chrápání a rizika s ním spojená. Na druhou stranu je ale poloha na zádech tou nejvhodnější pro minimalizaci vzniku mimických vrásek.

  • Poloha na břiše

    Polohy ve spánku
    Autor: shutterstock.com
    Poloha na břiše s nataženýma nohama a rukama nataženýma podél těla, nebo složenýma pod hlavou.

     

    Co prozrazuje:

    Tito lidé bývají rázní, rozhodní a mají velmi horkou hlavu. Mají rádi svůj vlastní prostor a pohodlí. Přestože nejprve mluví a potom přemýšlejí, jsou také velmi srdeční a nikdy vám neodepřou svoji pomoc. Také jsou velmi vášnivými milenci a nikdy s nimi není nuda.

     

    Zdravotní rizika:

    Hrozí otlačeniny v oblasti rukou a kolen. Lidé, kteří spí na břichu, mají sklon ke skřípání zubů.

  • Poloha hledače pokladů

    Spánek
    Autor: Shutterstock.com
    Poloha spánku na boku, s nataženýma nebo různě pokrčenýma nohama i rukama.

     

    Co prozrazuje:

    Dejte si pozor, tito lidé umějí být velmi podezřívaví, neústupní, tvrdohlaví a cyničtí. Není radno jim lhát, mají dar prokouknout každou lež. Jsou opatrní, dlouho trvá, než začnou někomu věřit a je docela těžké je rozčílit. Bývají to dobří, spolehliví a zábavní přátelé.

     

    Zdravotní rizika:

    Pozor na bolesti hlavy a krční páteře.

Autor: red
Diskuse ke článku
.