Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Návyky šťastných lidí: dělejte to jako oni

  • Možná se narodili na šťastné planetě, možná jen vědí, jak na to
    24. září 2014 | 06:00

    Také máte kolem sebe pár jedinců, kteří jako by se narodili na šťastné planetě. To, že jim všechno vychází a obecně se jim prostě daří ale není žádná náhoda. Tito lidé jsou pozitivní, naučili se pozitivně myslet a proto si přivolávají šťastné situace. Chcete být také šťastní? Osvojte si návyky lidí, kteří umí myslet pozitivně!

  • Radujte se z maličkostí

     

    Šťastní lidé se každé ráno probouzejí s nadšením z pouhého faktu, že se probudili živí a zdraví. Naučte se v sobě znovu objevit malé dítě a mějte radost z maličkostí. To, že na konci září vás ještě na tváři zahřejí sluneční paprsky, nebo že jste se skvěle vyspali není samozřejmost. Buďte za to vděční!

  • Proberte své

     

    Šťastní lidé si nenechávají vzít dobrou náladu. Zpravidla mají jen pár přátel, kteří jim ale pomohou, ať se děje co se děje. Pokud kolem sebe máte kupu známých, kteří na vás valí své problémy a splíny a u kávy vás nepustí ke slovu, protože si potřebují postěžovat na všechno a na všechny, omezte s nimi kontakt. Místo toho si někam vyražte s kamarádkou, se kterou se dobře zasmějete. Ne, že byste měli někoho odvrhnout jen proto, že se mu momentálně nedaří. Věční emoční upíři vám ale jen berou energii.

  • Přestaňte se litovat

     

    Šťastní lidé nad sebou nebrečí. I když se vám nedaří tak, ja byste si zrovna představovali, tím, že se budete litovat, vůbec nic nezměníte. Uvědomte si, že na tom nejste až tak špatně. Vždycky byste mohli mít děravější střechu nad hlavou, ještě hlouběji do kapsy nebo vůbec nikoho, kdo by vás objal. Berte svoji současnou situaci jako výzvu. Než byste si stěžovali, jak je k vám život nespravedlivý, začněte aktivně hledat východisko ze situace, která vás štve.

  • Smějte se

     

    Šťastní lidé se umí zasmát - obzvláště sami sobě. To, co byste se od pozitivně smýšlejících jedinců měli rozhodně naučit, je nebrat život ani sebe příliš vážně. Nikdo není dokonalý, ani vy. A pokud se občas chytíte za nos a zasmějete se, třeba vlastní nešikovnosti, lépe vám dojde, že se to stává každému a že vlastně vůbec o nic nejde.

  • Naučte se odpouštět

     

    Šťastní lidé neztrácejí čas plánováním pomsty. Hýčkat si v sobě averzi vůči někomu, kdo vás ublížil, a to klidně i po dobu několika let, neublíží nikomu jinému, než právě vám. Jsou křivdy menší i větší, ale pokud se s nimi nikdy nesmíříte, nedokážete jít dál. a zatímco ten, kdo vás tolik ranil o tom už možná ani neví, vy se tím neustále trápíte.

  • Oceňujte

     

    Šťastní lidé se nebojí projevovat uznání. V práci, mezi přáteli a především v rodině se naučte říkat lidem kolem sebe, že si jich vážíte a že se jim to a ono povedlo. I když se to v naší společnosti moc nenosí, zřejmě neexistuje člověk, kterého by vaše upřímné ocenění nepotěšilo. Chvalte svého partnera, své děti i sebe, klidně i za naprosté maličkosti. Zasloužíte si to!

  • Milujte aktivně

     

    Šťastní lidé se za své emoce nestydí. Pokud vás partner něčím naštval, neduste to v sobě a nedělejte "jako že nic". Naopak si v klidu sedněte, řekněte, že ho milujete a moc si ho vážíte, ale také že vám něco vadí. Snažit se kolem sebe vybudovat auru ledové bytosti bez emocí je nesmysl. Říkejte svým blízkým, že je milujete a že jste s nimi šťastní. Ostatně to je ten hlavní důvod, proč s nimi jste.

  • Buďte upřímní

     

    Šťastní lidé se rozhodují na základě toho, čemu věří.Snažte se dělat rozhodnutí, která se nepříčí vašim zásadám. Vyhněte se lžím, včetně těch milosrdných a pokud něco slíbíte, dodržte to. Budete mít ze sebe dlouhodobě naprosto skvělý pocit.

  • Meditujte

     

    Šťastní lidé umí vypnout. Ať už budete klasicky meditovat, cvičit jógu, zajdete si na pravidelnou masáž, kosmetiku, do bazénu zaplavat, nebo jen vyrazíte s knihou na pivo, či koukat na mraky, najděte si alespoň jednou za týden hodinku času sami pro sebe. Vypněte mozek a relaxujte. Odpočinek je velkým krokem k vnitřnímu štěstí.

  • Buďte optimisté

     

    Šťastní lidé vidí sklenici vždy z poloviny plnou. Znáte to přísloví, že zázraky se dějí těm, kdo v ně věří? Právě to by měl být váš přístup. Pokud opravdu chcete něco změnit, nemůžete donekonečna hledat důvody, proč to nejde. Místo toho se do proměny pusťte s vervou a vyskytnou-li se nějaké překážky, věřte, že se vyřeší. Budete překvapeni, jak často tomu bude skutečně tak.

  • Starejte se o sebe

     

    Šťastní lidé nehazardují se svým zdravím. Uvědomte si, že vy sami jste důležitější než přesčasy v práci nebo dovolená u moře. Pokud se budete neustále vystavovat stresu, nenaučíte se odpočívat a budete přehlížet zdravotní nepříjemnosti, vaše tělo to nezvládne a vy budete čelit nemocem daleko horším. Nezanedbávejte pravidelné lékařské prohlídky, neodbývejte se nezdravým jídlem a nepracujte nadoraz. Tělo, které máte k dispozici, je totiž jenom jedno.

  • Věřte si

    Šťastní lidé jsou sami se sebou spokojení. Nesnažte se být někým, kým nejste. Každý nemůže být dětský neurochirurg nebo rocková hvězda. Naučte se vážit si na sobě těch věcí, které z vás dělají jedinečnou a úžasnou bytost, kterou jeho okolí miluje. Je jedno, jestli to bude fakt, že nikdy nezapomenete na něčí narozeniny, nebo to, že umíte uvařit dokonalou svíčkovou. Těch věcí, na které můžete být u sebe hrdí, jsou totiž desítky!
    http://horoskopy.blesk.cz/pro-zamilovane/test-lasky-podle-jmena
    Autor: blesk.cz

Autor: red
Diskuse ke článku
.