Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Znamení podle cikánského horoskopu! Jste Dýka nebo Zvon?

  • Kořeny cikánského horoskopu sahají až do středověku
    27. srpna 2014 | 06:00

    Kočovní cikáni byli velmi známí a uznávaní pro svůj velký věštecký talent a tradici. Věděli jste ale, že existuje také cikánský horoskop, který se ustálil na jihu Francie a jehož kořeny sahají až do temného středověku? Stejně jako klasický horoskop je rozdělený na 12 znamení, která ovšem mají svůj původ v předmětech, kterými byli pradávní kočovníci obklopeni na svých cestách a kterým přisuzovali magické vlastnosti. Jaké znamení podle cikánského horoskopu přísluší právě vám a co o vás vypovídá?

  • Sekera (22.11. - 21.12.)

     

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Barva: Bílá

    Květina: Orchidej

    Kámen: Topaz

    Šťastný den: Čtvrtek

    Šťastná čísla: 5 a 7

     

    Jedinci narození ve znamení Sekery mají podle starého cikánského horoskopu odvážného ducha, otevřenou mysl a milují svobodu, nezávislost a nové výzvy. Díky jejich neustálé touze po změně a výborné přizpůsobivosti se tito lidé cítí všude jako doma a nemají problém zapadnout do jakéhokoliv kolektivu.

     

    V nitru jsou horlivými zastánci svobody a mstiteli bezpráví. Sekery stály v předních liniích každé revoluce a horlivě se bily za svobodu a rovnoprávnost pro každého. Nejlepší zaměstnání je pro ně takové, které jim umožní hodně cestovat a nehrozí v něm upadnutí do šedivé rutiny.

  • Podkova (22.12. - 20.1.)

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Barva: Růžová

    Květina: Karafiát

    Kámen: Granát

    Šťastný den: Neděle

    Šťastná čísla: 8 a 2

     

    Stejně jako v mnoha dalších kulturách, i v cikánském horoskopu je podkova symbolem štěstí a amuletem, který odhání zlé duchy. Také lidé narození ve znamení Podkovy jsou velmi senzitivní a mají doslova šestý smysl na všechny situace, ve kterých by mohlo hrozit nebezpečí nebo ztráta.

     

    Nejspokojeněji se tito jedinci cítí v rodinném kruhu, obklopení svými nejbližšími. I přestože mají velmi vyvinutou empatii a dokážou druhé odhadnout, trvá jim poměrně dlouho než někomu začnou věřit natolik, aby se mu plně otevřeli. Mají však slabost pro děti a jejich bezprostřednost. Podkovy jsou velmi zodpovědné a co jednou začnou také vždy úspěšně dotáhnou do konce.

  • Kalich (21.01 - 19.02)

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Barva: Fialová

    Květina: Fialka

    Kámen: Ametyst

    Šťastný den: Středa

    Šťastná čísla: 1 a 7

     

    Lidé narození ve znamení Kalicha jsou velmi otevření a nedělá jim problémy navazovat kontakty. I přes to, že ale nemají problém se svěřováním, je velmi těžké je zranit. Díky své vlídné, milé a přátelské povaze mají spoustu opravdových přátel a prakticky celý život stráví obklopení společností.

     

    Tito jedinci oplývají selským rozumem a pronikavým úsudkem. Také rádi odhalují tajemství a cesty ze zdánlivě neřešitelných situací. Budují vztahy na celý život a vyžadují v nich věrnost, oddanost a naprostou upřímnost, tedy přesně to, co jsou bez problému schopni také sami poskytnout. Jediné, na co by si se svojí povahou měli dát pozor je přílišná marnivost. Měli by si najít partnera, který jim nedovolí utrácet víc, než si mohou dovolit.

  • Kaple (20.02 - 20.03)

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Barva: Žlutá

    Květina: Narcis

    Kámen: Akvamarín

    Šťastný den: Pátek

    Šťastná čísla: 2 a 6

     

    Lidé narození ve znamení Kaple jsou velmi citliví, oduševnělí, idealističtí a věčně s hlavou v oblacích. Velmi často a rychle se zamilovávají do nových lidí, činností či věcí, ale ve většině případů mají tendenci si je idealizovat. Když jim potom spadnou růžové brýle, jejich zklamání je téměř fatální.

     

    Kaple jsou rození romantici a nebývá pro ně příliš snadné najít si partnera na celý život. Toho nacházejí až v pozdějším věku, kdy pochopí, že musejí slevit ze svých nároků. Zpravidla totiž hledají někoho stejně romantického, jako jsou ony samy. Nemají problém v oblasti financí - sice nejsou vyloženě boháči, ale nouzí trpí jen velmi zřídka.

  • Dýka (21.03 - 20.04)

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Barva: Červená

    Květina: Kopretina

    Kámen: Diamant

    Šťastný den: Úterý

    Šťastné číslo: 9

     

    Jedinci  ve znamení Dýky mají silnou vůli a byli přímo zrozeni k tomu, aby se stali vítězi ve všem, co si zamanou. Jsou emočně i psychicky stabilní a nesnesou, aby s nimi někdo manipuloval. Naopak jsou doslova posedlí kontrolou a pokud jim včas nedáte jasně najevo, co si mohou dovolit, budou vám suverénně organizovat co máte dělat se svými penězi a se svým časem.

     

    Ideálním zaměstnáním je pro ně proto takové, kde mohou na vedoucí pozici řídit určitý tým podřízených. I přes jejich energickou a tvrdou povahu umí hrát fér a dokážou vás pozitivně motivovat tak, aby z vás dostali to nejlepší. Dýky rády staví na důvěře. Metody cukru a biče se od nich v žádném případě nedočkáte.

  • Koruna (21.04 - 20.05)

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Barva: Zelená

    Květina: Lilie

    Kámen: Smaragd

    Šťastný den: Pátek

    Šťastné číslo: 6

     

    Základní vlastností všech jedinců narozených ve znamení Koruny je vznešenost. Tito lidé jsou velmi elegantní, mírní v projevech a oplývají velkým kouzlem osobnosti. Stejně tak, jak působí, se i chovají. Výstřelky a krizové situace se jich zpravidla po celý život nedotknout. Jsou velmi disciplinovaná, díky čemuž se nikdy nedostanou do finančních potíží nebo velkých vztahových hádek.

     

    Koruny jsou zpravidla milujícími partnery a rodiči, kteří stojí při svých nejbližších. Nevěry se od nich spíše nedočkáte, na to si příliš váží nejen vaší lásky, ale hlavně své pověsti. I přes to, že vás uvnitř vroucně milují, mají problém vyjadřovat své city navenek. I když se občas chovají jako ti nejnudnější patroni, jisté je, že se na ně můžete vždy spolehnout.

  • Svíčka (21.05 - 20.06)

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Barva: Žlutá

    Květina: Růže

    Kámen: Perla

    Šťastný den: Středa

    Šťastné číslo: 5

     

    Svíčkám je v cikánském horoskopu přisuzována nadprůměrná inteligence a bystrost. Lidé narození v tomto znamení se snadno učí novým dovednostem a mají přirozenou zvídavost. Vzhledem k velmi širokému záběru jejich zájmů se často a rádi setkávají s novými lidmi, ze kterých si velmi snadno dělají přátele na celý život.

     

    Přestože působí jako věčné děti, nenechte se zmýlit. Zrozenci Svíčky moc dobře vědí, co chtějí a také jak toho dosáhnout. Jsou skutečnými mistry manipulace a často se do své role tak vžijí, že ji zkusí uplatňovat i na své nejbližší. Ne však proto, že by byli vypočitatelní nebo zlí. Také jsou mistry komunikace a nejlepší povolání je pro ně v oblasti PR.

  • Kolo (21.6 - 21.7)

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Barva: Stříbrná

    Květina: Tulipán

    Kámen: Rubín

    Šťastný den: Pondělí

    Šťastné číslo: 2

     

    Jedinci narození ve znamení Kola jsou velmi emotivní, náladoví a mají sklony k psychické nestabilitě. To je často způsobeno jejich silně vyvinutou empatií a schopností přijímat nálady lidí kolem sebe. Tito lidé jsou pravými přáteli - pro své blízké by se doslova rozkrájeli a často si ukousnou víc, než jsou schopni snést.

     

    I přes jejich velkou náladovost je život s Koly téměř pohádkou. Jsou velmi obětavými a milujícími partnery a pěstují vztahy na celý život. Pravděpodobně vám nikdy nebudou nevěrní, ale současně jsou velmi žárliví. Pokud chcete mít doma klid, za "cizí sukní" se raději neohlížejte.

  • Hvězda (22.07 - 22.08)

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Barva: Zlatá

    Květina: Vlčí mák

    Kámen: Peridot

    Šťastný den: Neděle

    Šťastné číslo: 8 a 9

     

    Stejně jako skutečné hvězdy na obloze, září i Hvězdy cikánského horoskopu. Tito lidé mají totiž nezaměnitelné kouzlo osobnosti, jsou velmi bezprostřední, přirozeně okouzlující a jsou středem pozornosti každé společnosti.

     

    Hvězdy jako by se narodily na šťastné planetě. Všechno jim jde lehce jako mávnutím kouzelného proutku a s ničím si nemusí dělat velké starosti. Ve skutečnosti je to ale jejich nezkrotná energie a neschopnost nečinně sedět, co je neustále žene dopředu a pomáhá jim pokořit stále nové a nové výzvy. Tito lidé prakticky neznají nudu, ale až nebezpečně často se z nich stávají workoholici.

  • Zvon (23.8 - 22.09)

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Barva: Modrá

    Květina: Pomněnka

    Kámen: Safír

    Šťastný den: Středa

    Šťastné číslo: 3 a 5

     

    Pokud byste chtěli povahu Zvonů vystihnout pouze jedním jediným slovem, pak je to perfekcionismus. Zvony jsou podle cikánského horoskopu symbolem disciplíny a zodpovědnosti a přesně to jsou vlastnosti, se kterými se rodí lidé v tomto znamení. Tito jedinci by raději umřeli, než aby odešli od nedokončené práce. Vše dotahují do úspěšného konce a navíc ještě do toho nejmenšího detailu. Jinak to totiž ani neumí.

     

    Jejich největším problémem je, že od svého okolí očekávají totiž nasazení, jaké mají i oni. Velmi snadno tak sklouznou ke kritice, která rozhodně není příjemná. Pokud jim ale zalichotíte a zmíníte, že jejich kvalit nemůžete dosáhnout, jsou schopni vaši práci udělat sami a ještě vám poděkovat za příležitost. Zvony jsou velmi zodpovědní ale milující rodiče, kteří jsou schopní dát svým dětem pevná pravidla, ale i velkou dávku svobody.

  • Mince (23.09 - 22.10)

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Barva: Oranžová

    Květina: Měsíček lékařský

    Kámen: Opál

    Šťastný den: Pátek

    Šťastné číslo: 6 a 9

     

    Mince v cikánském horoskopu reprezentují spravedlnost a rovnováhu, stejně jako finanční stabilitu a duchovní vyrovnanost. Lidé narození v tomto znamení milují život se vším, co jim přináší a dokáží si ho náležitě užívat. Mají velmi malý sklon k psychickým poruchám a depresím. Naopak jsou rozenými optimisty a v lidech vidí vždy to nejlepší.

     

    Bez problémů vám nabídnou pomocnou ruku aniž by za to cokoliv očekávali. Rádi o druhé pečují a vždy znají ta správná slova, která v dané situaci použít. Díky své přirozeně laskavé povaze jsou naprostými miláčky společnosti.- I přesto, že mají velmi vyvinutý výtvarný či hudební talent se tito lidé nejlépe uplatní ve zdravotnictví.

  • Meč (23.10 - 21.11)

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Barva: Černá

    Květina: Chryzantéma

    Kámen: Topaz

    Šťastný den: Úterý

    Šťastné číslo: 2 a 4

     

    Jedinci narození v cikánském znamení Meče mají velmi starou duši a už v útlém věku jsou rozumově velmi dospělí a zodpovědní. Mají pronikavý pohled, klidné vystupování a bystrý úsudek, takže si snadno získávají přirozený respekt svého okolí. Vzhledem ke své nadprůměrné inteligenci jsou tito lidé velmi dobří v řešení všech situací, se kterými si ostatní neví rady. V žádném případě si o sobě ale nemyslí, že jsou něco víc.

     

    Tito lidé jsou velmi zarputilí a to, čemu se momentálně věnují je dokáže naprosto pohltit. Ať už se jedná o koníček nebo o zaměstnání, Meče dělají vše naplno a často proto zapomínají na věci kolem, včetně své rodiny. Ideálním partnerem je tak pro ně někdo, kdo se nebojí jim připomenout, že existují i další věci, které si zaslouží jejich plnou pozornost.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.