Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Bydlení podle horoskopu: Zařiďte si byt podle znamení, budete šťastnější!

  • Správné bydlení je pro kvalitu života, zdraví a pohodu stejně důležité jako zdravá výživa, správný životní styl nebo oblékání.
    9. srpna 2014 | 06:00

    Dumáte nad tím, jaké barvy nebo nábytek si vybrat do bytu? Nechte se inspirovat astrologií. Lvi milují luxus a vzdušnost, Panny sní o krbu… Jak je to s vámi?

  • Znamení Lva? Jedině luxus!

    Lev
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    Lev nepotřebuje mnoho nábytku, ale co kousek, to něco pompézního a luxusního. Pohybuje se rád po vzdušných a světlých interiérech. Preferuje dřevo, kámen, sklo, velkou koupelnu a vůni jasmínu.

  • Panna se ráda hřeje u krbu


    Panna
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    Panny rády tvoří vlastní dekorace, bývají zručné a nápadité, takže některé i velmi hezké kousky si skutečně vyrobí samy. Vadí jim naopak kovové a plastové doplňky. Jejich životním snem je krb, který považují za srdce domu, rodinného tepla a sounáležitosti.

  • Váhy jsou originální


    Váhy
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    Lidé narození ve znamení Vah bývají velmi originální a nápadití, rádi se odlišují od většiny. Milují v bytě krásné vůně, barvy, dávají přednost kvalitě před množstvím zařízení. Mají v oblibě těžké závěsy, orientální vzory, tyrkysové odstíny a velká zrcadla. Světla raději tlumenější.

  • Štíři? Černá a bílá


    Štír
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    Mají rádi klidné a pohodové zařízení, žádné výstřelky. Oblibují kombinaci černé a bílé – v tom jsou v podstatě dost odlišní od jiných znamení. Nemají rádi tmu a šero, takže žádné neprůsvitné závěsy nebo dokonce okenice. Jsou pro ně příjemná otevřená okna a jemné proudění vzduchu.

  • Kozoroh potřebuje soukromí


    Kozoroh
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    Tohle znamení výrazně potřebuje poklid a relax, platí u něj doslova - můj dům, můj hrad. Nemá rád blázinec a moc návštěv. Styl raději konzervativní, dřevěný nábytek, výrazné dekorace, krásné vázy a v nich pivoňky. Nepohrdne ani výraznějšími dekoracemi, zdmi v odstínu fialové a vůní levandule.

  • Střelec by se obešel bez ložnice

    Střelec
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    V jeho bytě vládnou většinou oranžové a žluté barvy, které vyzařují teplo a dobrou náladu. Byt by měl být natočený na jih nebo jihovýchod, nejlepší je s velkým obývacím pokojem. Střelci jsou ochotni tento prostor zvětšit i na úkor ložnice – jsou totiž společenští, milují život, hudbu, masivní nábytek, vůni lesa a eukalyptu.

  • Vodnář miluje květiny


    Vodnář
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    Ke spokojenosti potřebuje hodně prostoru a jako dominantu domu velký jídelní stůl. Dělají mu dobře přírodní motivy a materiály. Rád se obklopuje spoustou živých květin v květináčích, takže to u něj občas vypadá jako v botanické zahradě. Má rád v interiéru opiové vůně.

  • Ryby se nezapřou – vodu milují


    Ryby
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    A to dokonce i ve formě domácí fontánky nebo keramického vodopádu. Uklidňuje je byt plný příjemné hudby, takže investují do dobrých rádií a přehrávačů . Z vůní preferují jasmín a vanu mají raději než sprchu. Asi proto, že se rádi ráchají ve slané lázni, kterou si často dopřávají.

  • Berani jsou pohodlní požitkáři


    Beran
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    V interiéru milují červenou, jednoduchý nábytek s čistými konturami. Často si kupují pohodlné lenošky a velké gauče. Neradi pobývají v místnostech situovaných na sever, takže podle toho by měli byt vybírat. Když to jinak nejde, tak by alespoň ložnice měla být otočená na západ nebo jih.

  • Býkova doména je kuchyně


    Býk
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    Býk má moc rád měkké a pohodlné tvary a nábytek, teplé odstíny, ale i barvy moře v kontrastu s bílou. Rád byt všelijak útulní, například měkkým světlem, tedy krásnými lampami a taky květinami. Hlavně čerstvě nařezanými. Místnosti má nejraději orientované na východ.

  • Blíženec má rád společnost


    Blíženci
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    Je to hodně společenské znamení, má hodně přátel a známých a rád je vítá ve svém domově. Je dobrý a pozorný hostitel a přizpůsobuje tomu i zařízení – hodně židlí, gauče, lenošky, velký jídelní stůl… Má rád pastelové a teplé barvy a veselé obrazy na zdech. A taky měkké koberce.

  • Rak – klasika skoro anglická


    Rak
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    Nic ostrého, nábytek v zakulaceném provedení a hlavně ve dřevě. Květinové vzory, živé květiny, vůně fialek a růží. Má rád tapety na zdech, anebo jemné, nazelenalé barvy. Libuje si v obrazech od světových mistrů a nevadí mu, že jsou to většinou pochopitelně reprodukce. Celý dům by měl být orientovaný na jih.

Autor: rie
Diskuse ke článku
.