Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čínský rok Hada začíná 10. února! Co nás čeká?

6. února 2013 | 06:00

Nový rok klepe na dveře – podle čínského kalendáře začne 10. února. Rok 2013 je rokem Hada. My vám prozradíme, co nám toto mystické zvíře čínského horoskopu přinese!


Čínský nový rok se nezačíná každý rok stejně. Někdy je to v lednu, jindy začátkem února, vždy se zkrátka musíte podívat do kalendáře, na jaké datum připadá.

Staří Číňané se  při sestavování svého kalendáře neřídili pouze pohyby Slunce, ale stejně důležité byly i pohyby Luny. Východní filosofie totiž dobře ví, že Měsíc má na dění na Zemi ohromný vliv. Čínský rok se začíná vždy novem, protože nov je v lunárním cyklu dobou konce a nových začátků.

Žena a had - odvěké téma
Autor: Profimedia.cz

Čínský zvěrokruh má dvanáct znamení. Všechno jsou to zvířata, najdeme mezi nimi třeba Krysu, Psa, Tygra, Koně, Kohouta, nebo Draka, který nám vládl v roce 2012. Nebo právě Hada, který nás bude provázet v roce 2013.

Tajuplný had

Pro celý Dálný Východ s Čínou na čele je astrologický nový rok velmi důležitý a slaví se snad ještě víc než běžný kalendářní rok. Na novoročních přáních a ve slavnostní výzdobě převažuje červená barva, protože červená je barvou štěstí. Lidé si posílají novoročenky s vyobrazením zvířete, které podle horoskopu nadcházejícímu roku vládne. Letošní přáníčka jsou tedy ozdobená tajuplnými motivy hadů.

Žena a had - odvěké téma
Autor: Profimedia.cz

Pozor na věci pod povrchem

V roce Hada se připravte na to, že důležité věci se budou odehrávat pod povrchem. V tomto roce je možné cokoliv a často vytryskne z hlubin na hladinu něco, co bylo dlouho potlačováno a čekalo na tu pravou chvíli. Například rok 1989 byl rokem Hada, a to mluví za vše.

V roce Hada je potřeba dávat si pozor na lži, iluze a podvody. Je dobré nezamotávat se příliš s lidmi, které dostatečně dobře neznáte, a to platí jak pro milostné, tak pro obchodní vztahy.

Ilustrační foto
Autor: Profimedia.cz

Jak dosáhnout úspěchu?

Pro dosažení největších úspěchů v roce 2013 zaujměte i vy hadí taktiku – vyplatí se to. Jednejte uvážlivě a promyšleně, ale zároveň důvěřujte svým instinktům a intuici, které vám radí dobře. Buďte všímaví a bdělí, snáz odhalíte podvodníky ve svém okolí.

Svou „munici“ si v roce 2013 šetřete a nevystřílejte si ji při první příležitosti. To platí ve všech oblastech života. Šetřete si své finanční prostředky na to, co je pro vás opravdu důležité. Neříkejte každému hned všechno, ať už je to pozitivní nebo negativní, raději si počkejte na vhodnou dobu, i kdyby to mělo chvíli trvat.

Přejeme vám do nového čínského roku Hada jen to nejlepší!

Autor článku: Astroložka Karmen

Autor: ema