Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Co znamenají sny o sexu nebo jídle?

9. července 2012 | 06:06

Terapeutka Eva Dvořáková se téměř 20 let věnuje výkladu snů. Zeptaly jsme se jí, jaké sny se lidem nejčastěji zdávají a co znamenají.

Létání

Symbolizuje vnitřní sílu a sexuální energii. Sny o létání se obvykle zdávají mladým dynamickým lidem. Znamenají duchovní sílu člověka a její dynamiku. Starší lidé sny o létání mívají zřídka.

Balení zavazadel

Lidem se zdá, že mají snad tisíc kufrů a tašek a musí odjet na cestu, jenže
to nemůžou pobrat a nikam neodjedou. Obvykle to znamená, že máme tolik starostí, náš život má tolik aspektů, že jsme úplně zahlceni světem kolem a to blokuje náš duchovní růst. Je třeba na sobě začít trochu pracovat.

Jídlo a pití

Žízeň obvykle znamená citové strádání, frustraci. Jídlo symbolizuje sexuální
potřebu – jednu ze základních potřeb těla.

Někdy máte pocit, že vás pořád něco honí
Autor: profimedia.cz
Útěk

Obvykle znamená, že máme z něčeho strach. Je pak potřeba zjistit, zda je strach v našem životě oprávněný, nebo ne – a podle toho se zřídit. Někdy je pak opravdu potřeba opustit nějaké místo a lidi, aby nám bylo lépe.

Procházení domu nebo bytu

Dům je naše vlastní osobnost nebo chrám duchovní osobnosti a my ho ve snu objevujeme. Cestujeme tedy samy sebou. Podzemí nebo sklepy jsou pak cestou do podvědomí.

Sexuální sny

Buď se týkají přímo sexu, nebo jsou symbolem něčeho jiného. Například tlačí-li na nás někdo v práci, může se nám zdát o znásilnění a podobně. Ve snech se všechno násobí a je syrovější. Obecně jsou sexuální sny především o vztazích, o prolnutí energií. Někdy se nám zdá o lidech, kteří nás milují, oni k nám totiž vysílají spoustu energie, která se může ve snech odrazit.

Nahá žena
Autor: profimedia.cz
Nahota

Byli jste ve snu nazí na veřejnosti? To může značit pocit obnažení nebo bezmoci. Je pak třeba najít emoce, které by mě před pomyslnou nahotou chránily. Může to ale znamenat pocit, že jste bez peněz a podobně.

Setkání s blízkými, kteří zemřeli

Většinou symbolizují cestu naší duše hluboko do podvědomí, k něčemu, co možná i v nás samotných zemřelo.

Velký článek o snech najdete v Blesku pro ženy číslo 30, které je v prodeji od pondělí 23. 7. 2012

Autor: Olga Poucheová, Kbak