Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Předělejte horoskopy, 13. znamení je Hadonoš!

Do zvěrokruhu by rádo přibylo 13. znamení: Hadonoš!
16. ledna 2011 | 23:57

Americký astronom Parke Kunkle se rozhodl zbořit tisícovky let staré zákonitosti o horoskopech! Uveřejnil totiž studii, podle které původní rozložení zvěrokruhu neodpovídá pohybu Země. Vzniká tak prostor pro třinácté znamení – Hadonoše.

Zkušenosti s lidí s tím, že tvrzení astrologů se nezřídka rozcházejí s realitou, mohou mít podle čerstvých tvrzení amerického vědce jednoduché vysvětlení. Kývavý pohyb zemské osy totiž podle astronoma Parka Kunkleho způsobuje, že postavení Země neodpovídá nynějšímu postavení souhvězdí.

To dokonce údajně znamená, že do podoby současného horoskopu, jehož základy položil už v roce 410 před Kristem syn babylonského panovníka Šuma Usa, vstupuje další, v pořadí třinácté znamení! Hadonoš, kterému ve zvěrokruhu připadá podle amerického vědce místo mezi Štírem a Střelcem, rozbíjí i skutečnost, že na všechna znamená připadá skoro stejně dlouhý časový úsek. Podle změněného horoskopu připadá nejdelší doba na znamení Panny (44 dnů), nejkratší potom na Štíra (5 dnů).

Co na to čeští hvězdopravové?

Milan Gelnar (54): Problém v tom není

"Problém, který nastoluje astronom na poli astrologickém, žádným problémem není. Astrologové samozřejmě o této skutečnosti ví, ale ví, i to, že to žádný dopad na jejich umění a práci nemá. Astrolog a astronom řeší každý jinou problematiku.

Antonín Baudyš ml. (38): Nemám s tím zkušenosti!

„Neznám nikoho, kdo by s tímto rozdělením zvěrokruhu pracoval. Jsem velmi tolerantní vůči technikám, které v astrologii vznikají, ale v tomto případě jsem zatím neměl žádný důvod či příklad, proč v toto rozdělení vkládat důvěru, chovám k němu proto spíše skepsi.“

Autor: INT, pf, šim