Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Čínský horoskop pro rok 2011: Pes

Všichni ve znamení Psa budou mít rok v silném pracovním tempu.
10. ledna 2011 | 15:38

Co vás čeká v dalším roce podle tradičního a osvědčeného zvěrokruhu starých Číňanů? Na co byste se měla zaměřit a čemu vyvarovat? Podle čínského horoskopu vstupujeme do roku Zajíce, který začíná 3. 2. 2011 a skončí 23. 1. 2012.

Pes

Ročníky: 1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006

Obecná charakteristika

Pes je pro ostatní znamení zvěrokruhu „tvrdým oříškem“. Vyzařuje z něj zvláštní tajuplnost a přitažlivost. Pes vidí pod povrch věcí, má velmi silnou přirozenou inteligenci, rozezná přítele od nepřítele, má detektivní talent. Je nesmírně citlivý a pod nepřístupným povrchem se skrývá velmi silná vášeň. U lidí narozených ve znamení Psa najdete silné nadání pro mystiku, i cit pro správné počínání si ve finančních záležitostech. Mezi Psi najdeme velmi schopné správce a managery významných společností. Jsou vynikající v komerčním podnikání a vedení vlastní živnosti, protože jsou ochotní se do věcí hluboce ponořit a vniknout do podstaty podniku.

Ve svých názorech a morálních stanoviscích vládnou nesmlouvavou silou přesvědčení. Mají ohromnou sebedůvěru a rádi silou vůle ovládají ostatní. Jejich síla spočívá v citech, emocích, v jakési přirozené samozřejmosti,  vědí na co jsou ostatní choulostiví, dokáží velmi citlivě vyhrotit věci. Když něco řeší, řeší to zpravidla od podlahy, jdou ještě „pod základy“. Jako partner umí Pes být stálý, svého partnera má rád pod kontrolou, umí naslouchat a sám se nerad zpovídá. Obyčejně mívá nějaké tajemství. Skrze hluboký žal se dopracuje k hluboké radosti. V řeči dokáže být pichlavý a ironický. Pozná, když jej má partner rád míň, na domácí půdě si bývá nejistý svoji pozicí.

Ke komu se hodí?

Protějškem Psa, partnerem i oponentem je bájný a osudový Drak. Pes se dokáže  pěkně naladit na citovou strunu Tygra a Koně. S těmito znameními si porozumí v lásce, vztahy mezi nimi se navazují snadněji a bývají trvalé. Koza a Buvol dokáží Psa „vykolejit“, atmosféra těchto vztahů připomíná „parní kotel“.

V pracovních věcech  si Pes dobře porozumí se Zajícem. Zvláštní přitažlivost najde Pes i ve spojení s Hadem, kterému se dokáže „svěřit“ se svým tajemstvím. Do nepohody může bez obav vyrazit s Kohoutem a Vepřem. V období, kdy se Psovi nedaří, bývají tato znamení při síle. Dlouhodobější přátelství a kamarádství Pes často najde se zrozenci Krysy a Opice.

Rok 2011

Nedá se říct, že by tento rok měl patřit úplně k těm nejšťastnějším, bude to hodně pracovní období, ve kterém se Psi seznámí s mnoha novými podrobnostmi týkajících se jejich oboru, v jistém smyslu je to zadělávání si na „lepší časy“. O své se přihlásí i tělesná schránka, Psi se v tento rok mohou zbavit různých neduhů, vytvořit si nové stravovací návyky a vlastně změnit spoustu věcí, které dělají ze zvyku. Hlavní téma roku je všední den a všední život, jeho organizace a propracování nejrůznějších detailů. Dále se Psi stále nacházejí ve složitějším období, kdy hodnotí svůj dosavadní život, zabývají se svým hlubokým sebepoznáním a přemítají o tom, co všechno by ještě mohli v příštích letech stihnout. Mají také stále hluboký zájem o psychologii, díky níž přes různá omezení poznávají své hranice.

V lásce se u Psů po dlouhých letech přehazuje větší vyhybka, city mají nabrat na síle,  jestliže si byli nejistí láskou „doma“, nebo ji hledali v dávné minulosti, pak v tomto roce zmizí komplikace, mnoho se zjednoduší a pročistí, srdeční záležitosti přestane komplikovat minulost, někdy i rodič nebo věci související s rodinou, domovem, financemi či původem. Měli by poznat lásku ve své „ryzí“ podobě. Příznivé období pro vztahy mají Psi od června po zbytek období, výjimečný bude říjen. Pro rodinné záležitosti a vztahy se jeví příznivěji období  od začátku roku do června. Rodina nebo přímo domov či nemovitosti začnou během tohoto roku blíže souviset s pracovní činností Psů a to na delší čas, rámcově až sedm let. Taktéž během tohoto roku půjde o jakési ošetření rodinných vztahů a zřejmě bude i dost Psů, kteří během tohoto roku založí novou rodinu. Po sedmi letech jsou u některých pravděpodobné změny bydliště.

O pracovním životě Psů již téměř není co dodat, jelikož ten se jeví jako hlavní téma, snad jen, že příznivější je první část roku. V práci budou Psi používat více komunikační techniky než doposud, někteří vyniknou na novinářském poli. Finančně je tento rok pro Psy příznivý. Ale jistou část roku by si měli velmi bedlivě střežit svůj majetek. A to od druhé poloviny ledna téměř do konce března. Při finančních spekulacích je třeba maximální obezřetnosti.

Autor: Milan Fošnár, duš, KNbr